Slik lager jeg en smalere og mer elegant krans.

Slik lager jeg en smalere og mer elegant krans.

Av alle kransene jeg har vist og lager, kom jeg på en variant jeg har glemt. For å lage en mer elegant krans til for eksempel dør eller vindu bruker jeg et annet underlag. En ståltråd som base, for å holde formen, gjør det enkelt å lage en smalere krans som kan synes fra alle sider.

elegant krans
Krans på ståltråd gir mulighet for stor fleksibilitet i størrelse og fylde. Jeg blander ulike strukturer for å få kontraster her bruker jeg Blåeiner, Buksbom og Mahonia.

Underlag

Ståltråd er utrolig enkelt og fleksibelt å bruke. Du kan lett lage en smalere elegant krans i akkurat den størrelsen du vil ha. En bunt på 50 meter ståltråd koster nesten ingenting, og vil kunne gi deg kranser i flere år! Ståltråd får du i de aller fleste jernvarebutikker eller hobbybutikker. Denne gangen valgte jeg en galvanisert ståltråd fra Biltema (Kr69 for 50m). Tykkelsen på rundt 1mm gir normalt en passe stiv ståltråd, og dermed nødvendig hold til en krans. For en stivere krans (eller en større med mye grønt) kan man legge 2 eller 3 ståltråder sammen.

binde krans til jul
Enkel ståltråd er gull verd. Jeg klipper av den størrelsen jeg ønsker meg på kransen pluss 10-15cm overlapp for et godt feste.

Ved flere anledninger har jeg vist hvordan å binde krans her. Som regel er dette på en halmkrans. Krans bundet på halmunderlag vil nødvendigvis bli en mer bastant eller fyldig krans, og til sitt bruk er det perfekt. Den er flott på døren eller på et bord og kan enkelt pyntes med ulike effekter. Ofte har en krans bundet på halm en front, og en bakside.

elegant krans
Etter at blomstertapen er festet på snurrer jeg de to endene rundt hverandre slik at de er godt festet, og ringen kan formes.

Ståltråd er løsningen hvis du vil ha en spinklere og mer elegant krans, som kan sees fra alle kanter. Med en ståltrådbase er det enklere å få det mer løse, og tilfeldige uttrykket med ulike lengder på det grønne. I tillegg er det enkelt å lage andre former som hjerte eller stjerne. Da er det bare å bøye til ståltråden slik du vil før du binder på grønt. Teknikken for å binde på materialer, er den samme som med halmunderlag. Legge små biter av grønt fortløpende, og feste med vikletråd. Husk å alltid følge samme retningen.

elegant krans
teknikken for å binde på er lik andre bundne kranser. Vikletråd som surres rundt ulike former av grønt hvor alt ligger i samme retning.

Tips for enklere kransebinding.

Ståltråden har en glatt overflate, og det kan noen ganger vær litt vrient å feste det grønne. Tipset da er: grønn blomstertape. Den brukes ofte i binderi, og spesielt når man lager en god gammeldags brudebukett «the old fashioned way» Blomstertape er å få kjøpt hos de fleste gode blomsterbutikker. Den er enkelt i bruk og bare strekkes ut, før den vikles fast rundt ståltråden. Snurr ståltråden mellom tommel og pekefinger mens du strekker og «ruller» på tapen. Ved strekking «åpnes» det for klebrig lim som gir feste i ståltråd og annen tape. Varmen i hendene sørger for at det hele blir sittende. Når hele ståltråden er dekket vil det være mye enklere å surre på grønt!

elegant krans
Blomstertape er enkel å trekke ut og rulle på ståltråden. Den gjør at det er enklere å binde på det grønne uten at det sklir på en glatt ståltråd
Materialer
elegant krans
Jeg gikk en liten tur ut i hagen og fant litt vintergrønt. Det meste kan brukes, og jeg blander form og struktur for å få frem kontraster

Nå er det masse materialer å fråtse i. Eviggrønt som ikke drysser når det tørker kan være:

  • Ulike former for Cypress
  • Edelgran (Nobilis)
  • Squarosa (myk einer)
  • Blåeiner, Tuja
  • Iblandet litt Eucalyptus og Buksbom gir en fin effekt.
  • Mahonia
elegant krans
Små bunter av grønt bindes på kransen fortløpende. Bland gjerne ulike materialer

Husk å følg meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

elegant krans
Jeg elsker blåeiner i krans. Den brytes perfekt opp med Buksbom og Mahonia.

Med enkle midler og råvarer kan vi få en elegant krans i akkurat den størrelsen vi ønsker oss. Ved å bruke ståltråd som base vil den som regel være dekket av grønt slik at den kan sees fra alle sider og henge i et vindu.

krans til jul
Kransen kan både henge og ligge på et fat

Vips har du en elegant krans til advent og jul:-)

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments