Kransebinderkurs 3, bind deg en dørkrans eller adventskrans.

Kransebinderkurs 3, bind deg en dørkrans eller adventskrans.

Kransebinderi er gøy og dørkrans kan lages på mange måter. Den siste tiden har jeg vist hvordan å binde en mosekrans her, og hvordan jeg fletter en krans av Sibirkornell her. Dette er gjort med to ulike teknikker som er ganske grunnleggende. Det er gøy å bruke hendene og gjør du det selv er valget fritt. Størrelse, type og uttrykk på kransen er helt opp til deg avhengig av hvor den skal brukes. En fluffy grønn krans er mer klassisk, og hvordan jeg gjøre det vil jeg vise her:

Den blå Krypeineren "blue carpet" er utgangspunktet mitt for denne kransen.
Krypeineren «blue carpet» med sin fantastiske farge er utgangspunktet for denne kransen!

Det er mange som blander ulikt grønt i kranser. Dette kan være fint for å få variasjoner og mer liv, men det kan også fort bli urolig og virke rotete. Bruker du litt forskjellig så anbefaler jeg å legge hovedvekt på en sort ca 70 %. Med overvekt av en sort (for eksempel edelgran), og sper på med andre sorter vil du få et ryddig sluttresultat.

Husk å følg meg her på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

Jeg velger en vikletråd til denne kransen. Denne er litt tykkere og mer solid enn Myrtetråden jeg brukte til mosekransen
Jeg velger en vikletråd til denne kransen siden det er litt større kvister som skal festes. Det trengs litt mer kraft for feste. Vikletråden er litt tykkere og mer solid enn Myrtetråden jeg brukte til mosekransen.

Når du velger materialer til en krans, så velg noe som ikke mister alle nåler eller grønt når den blir tørr.

Fest vikletråden godt med noen runder på kranseunderlaget. Jeg bruker en halmkrans som underlag
Fest vikletråden godt med noen runder på kranseunderlaget. Her bruker jeg en halmkrans som underlag.
Klipp med god saks. Klipp fra oversiden med 45 vinkel inn mot basen av planten
Klipp eineren til små biter med god saks. Klipp fra oversiden med 45 vinkel inn mot basen av planten for å unngå hvite synlige prikker i kransen og for utnytte grenen maksimalt.
Puslespillet starter med å legge de små avklipte grenene lagvis for å dekke hele bredden. Ta et par runder med vikletråden og stram godt!
Puslespillet starter med å legge de små avklipte grenene lagvis for å dekke hele bredden. Ta et par runder med vikletråden og stram godt!
Ved hjelp av vikletråden holder du de små grenene på plass til hele bredden er lagt.
Ved hjelp av vikletråden holder du de små grenene på plass til hele bredden er lagt.
Hold de små grenene lett på plass når du strammer vikletråden
Hold de små grenene lett på plass når du strammer vikletråden. Slik er det bare å jobbe seg rundt lag for lag. Grenene ligger alltid i klokkas retning.
Når jeg kommer helt rundt løfter jeg opp starten slik at de siste grenene blir stukket innunder før de festes med vikletråden
Når jeg kommer helt rundt løfter jeg opp starten slik at de siste grenene blir stukket innunder før de festes godt med vikletråden. På denne måten er skjøten ikke synlig på ferdig krans.
Når hele kransen er fylt med Einer festes tråden på baksiden og kransen er ferdig. Siden den skal henge på dør er det ikke nødvendig å ha grønt rundt hele
Når hele kransen er fylt med biter av einer festes tråden på baksiden og kransen er ferdig. Siden den skal henge på dør er det ikke nødvendig å ha grønt rundt hele, baksiden vil ikke synes

Symbolikk

Som sagt tidligere er kransen et symbol på evigheter og har ingen begynnelse eller slutt. Binder du en grønn dørkrans er dette svært viktig å ha i bakhodet for at det skal bli et godt resultat. De små stykkene med grener skal ligge lagvis i kun en retning. Tenk hele tiden på å følge klokka og følg den runde formen for et jevn sluttresultat.

En herlig krans med volum og en fantastisk farge som jeg liker den
En herlig krans med volum og en fantastisk farge som jeg liker den. Det grønne ligger helt inntil veggen.

Personlig liker jeg kranser med bare en type grønt. Jeg bruker heller pynt hvis jeg skal gjøre mer utav den. I dag har jeg plyndret en blå krypeiner (Juniperus «blue carpet») i hagen. Denne har en fantastisk blågrå farge og drysser ikke stort. Einer (også den viltvoksende som kan plukkes i naturen) skaper et flott volum i en krans, og blir fin som dørkrans!

Klipp varsomt slik at det ikke synes for mye på buskeni etterkant
Klipp varsomt slik at det ikke synes for mye på busken i etterkant

Jeg klipper forsiktig med saksen i 45 graders vinkel nedover og inn mot basen av planten. på denne måten det hvite såret synes minimalt etterpå. Det vil heller ikke legge seg vann på snittflaten og minimerer sjansen for soppangrep i snittflaten.

Pynten kommer senere, først vil jeg nyte kransen helt grønn en stund. Nå kan jeg velge om jeg vil ha den som dørkrans eller legge den på et fat med lys på som en advents krans. Send meg gjerne spørsmål eller innspill hvis du står fast eller lurer på noe.

Lykke til.

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments