Grøntpodden – for deg som er helt grønn

Grøntpodden – for deg som er helt grønn

Grøntpodden er en ukentlig podcast som har vokst frem som et resultat av de utallige telefonsamtalene Marianne og jeg har hatt. Vi har delt erfaringer, og inspirert hverandre med alt som er grønt gjennom flere år. Når man er glad i alt som spirer og gror er det vanskelig å velge seg ett tema, eller en enkelt kategori. Vi valgte like gjerne alt som spirer og gror! Det hele henger jo sammen så hvorfor begrense seg? Ved å tenke helhetlig kan mange av stueplantene få komme på sommerferie i hagen, eller på balkongen, i tillegg til alt annet gøyalt vi kan dyrke. Med fokus på en stor bredde på temaer innenfor dyrking, stell og pleie, håper vi å kunne inspirere nybegynnerne og de mer viderekomne til økt dyrkeglede, og mestringsfølelse.

Vi har også opprettet en konto på Instagram som du kan finne her

Hvem er vi i Grøntpodden podcast

Marianne og jeg har kjent hverandre i over 15 år, og startet vennskapet som kolleger. Den gang jobbet vi i et design og interiørmagasin hvor hun var redaktør, og jeg ansvarlig for det kommersielle. Siden har vi holdt kontakten. For noen år siden flyttet hun med familien til en gammel gård med store grøntområder, gamle drivhus og en spennende etablert hage. Naturlig nok er kontakten blitt tettere med mye “grønn prat”. Hun har hatt en imponerende og bratt læringskurve. Gjennom alle spørsmål og diskusjoner vi har hatt, kom ideen om at flere kunne hatt glede av å få innblikk i det vi snakker om. Som dere vet er jo jeg glad i det aller meste som gror, dekor og bruk det vi dyrker i mat. Med Marianne sin journalistiske bakgrunn, og min plantegale bakgrunn spirte “Grøntpodden – for deg som er helt grønn”

Episoder sesong 1 

Klikk på linken så kommer du direkte til episoden

  1. Sesongen starter med et lite frø
    • I den aller første episoden av Grøntpodden snakker vi oss varme om frø. Hvor finner du de beste frøene, hva slags jord skal brukes, og hva gjør lys og temperatur for frø og spirer? Hva gjør du for at plantene skal bli godt rustet for en norsk sommer? Og hvorfor må noen frø stå i kjøleskapet?
  2. Førstehjelp for inneplanter
    • Vinteren har vært en tøff tid for inneplantene våre, og mange av dem sliter og ser pjuskete ut. Hvilke enkle grep kan vi ta for å redde dem, og samtidig gi plantene en skikkelig kickstart på våren?

 

Hottentotbrød
Ute- og innerommet smelter stadig mer sammen. Stueplantene våre elsker sommerferie ute i det fri, derfor tar vi for oss hels spekteret av dyrking i Grøntpodden.

Hjelpen vi trengte for å komme i gang

Vi har fått uvurderlig hjelp av Bauer media til å få etablert oss og Grøntpodden. Med fantastisk guiding, og hjelp fra en super produsent, har vi kommet lengre på kort tid enn vi hadde drømt om. Det er virkelig gøy å få drahjelp av noen som tror på oss, og er så proffe.

Endelig var vi i gang og på lufta og gleder oss til en spennende sesong!

Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin