Siste innspurt med juledekorasjon før høytiden

Siste innspurt med juledekorasjon før høytiden

Siste innspurten til jul er alltid travel. Med alt som skal ordnes og fikses, er det greit med en juledekorasjon som ikke krever allverden. Her er en variant jeg er veldig glad i, og som holder seg fin gjennom jula. Noen svibler, litt mose og gammel julepynt er alt som trengs.

Dekorasjon til jul
Svibler i en skål med litt mose og julepynt blir raskt en juledekorasjon som holder gjennom høytiden

Jeg har en forkjærlighet for svibler før jul. De har grei holdbarhet, klarer seg sjøl, rimelige i innkjøp og kan plantes ut i hagen til våren. Og for ikke å glemme, de fyller huset med en herlig duft av jul. En annen fordel er at de er utrolig enkle å få tak i, selv i nærmeste matbutikk står de å venter på å få bli med hjem:-)  Jeg har vist noen alternativer med svibler pakket i mose her. Denne gangen vil jeg vise en enklere variant i skål.

dekorasjon til jul
Jeg fyller en kobberskål med svibler. Litt mose og jord holder dem på plass, og gi stabil fuktighet for røttene.
Svibler i potte
Skåla fylles med et ujevnt antall svibler. Oddetall gir som regel et rundere og jevnere uttrykk. Jord og mose mellom løkene gir dem den fuktigheten de trenger for en god blomstring.
Ingredienser til juledekorasjon:
  • En skål
  • Noen svibler
  • Litt putemose
  • Noe julepynt du liker
  • Gren, kongler eller lignende
  • En dæsj med jord

 

NB! Dette er kanskje eneste gangen jeg planter i en skål uten hull i bunnen, og med litt fuktighet i jorda trengs det ikke å vannes gjennom jula. Dette er nemlig en utrolig lettstelt juledekorasjon!

dekorasjon til jul
Putemose kommer i mindre stykker som kan settes sammen for å få en jevn overflate. Ofte er den litt tykk, og kan med fordel klippes litt fra undersiden.

Etter å ha fylt opp med så mange svibler jeg har tilgjengelig, eller som passer til skåla, trykker jeg jord mellom løkene for å holde dem stabile. Det er viktig at løkene står stabilt når blomsten begynner å strekke seg. På den måten ser det pent ut hele blomstringen.

dekorasjon til jul
Etter at putemosen er lagt på er det klart for pynting. Det kan også være fint å bare la den være slik
Mose

Putemose får du kjøpt i de fleste blomsterbutikker. Den gir en utrolig flott finish, og overflate på en juledekorasjon. Enten alene, eller som et underlag for pynt. Ofte er den ganske tykk, så jeg legger den i handa og klipper litt av undersiden før jeg legger den på dekorasjonen. Mosen er enkel å bryte opp og legges rund løkene som et lite puslespill.

dekorasjon til jul
Jeg brukte en rest av en fjellbjørkgrein med lav, og noen hvite stjerne jeg har brukt i mange år. Alle sviblene er hvite, så jeg holder det rent hvitt denne gangen,

Husk å følg meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

dekorasjon til jul
I løpet av få dager begynner de å blomstre. Hvitt og natur blir en fin kombinasjon til jul. Jeg grupperer stjernene som er i ulike størrelser. Noen er transparente og noen tette, dette synes jeg gir en fin effekt.

Med alt som skal fikses og ordnes før jul kan det bli fryktelig stressende. Jula kommer uansett, så husk å senk skuldrene innimellom:-)

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments