Hei, jeg heter Espen

Hei, jeg heter Espen

Jeg har holdt på med planter så og si hele livet. Da jeg var 6 år gammel fikk jeg mitt første blomsterbed hjemme i mine foreldres hage, og siden da har jeg dyrket. Allerede den gangen tok jeg stiklinger og frø av planter for å fylle opp i bed og vinduskarm, så jeg burde skjønt hvor dette bar i vei… Omtrent samtidig fikk jeg et lite akvarium med guppy fra mormor og morfar. Planter og fisk er to interesser som har fulgt meg gjennom livet – i hagen min har jeg laget en karpedam som tar litt tid, men gir masse glede og grunnlag for økt mangfold.

karpedam om meg
Karpedammen tiltrekker seg dyr og insekter som gir et mye større mangfold i hagen.

Utdannelse innen blomster

Ikke helt overraskende tok jeg utdannelse innen blomster, og har fagbrev som blomsterdekoratør. Utdannelsen min tok jeg på Beder gartner- og dekoratørskole i danske Århus, deretter læretid hjemme i Oslo. Etter endel år med blomsterbutikk i Stockholm og Oslo ble jeg dessverre allergisk mot flere sorter blomster. Det gjorde jobben vanskelig, og jeg tok til slutt den tunge avgjørelsen att jeg måtte omskolere meg og finne en annen retning og jobb. Heldigvis roet allergien seg etter at jeg kom ut av en tettpakket blomsterbutikk, og jeg kunne fortsette med planter og blomster som sideprosjekter og hobby. Puh!

hageinspirator
Det er mye som skal klippes og holdes i orden gjennom sesongen.

En ny og lærerik retning

Siden 2004 har jeg jobbet i mediebransjen hvor jeg har jobbet på kommersiell side innen magasinproduksjon, og lært enormt mye. På grunn av min bakgrunn innen estetikk, spisset jeg meg mot møbel-, interiør- og designbransjen. Jeg var blant annet 10 år i Dagens Næringsliv hvor jeg hadde som oppgave å bygge opp D2 som merkevare fra kommersiell side. Gjennom disse årene har jeg vært heldig å få jobbe tett med noen av de sterkeste nasjonale og internasjonale merkevarene. Merkevarebygging, strategi og kommunikasjon er både utfordrende og spennende i dagens multimediale landskap, og jeg har lært mye av mine år i media som jeg kan bruke til å spre grønt innhold.

SoMe og videoproduksjon

Høsten 2018 takket jeg ja til å jobbe i HowTo-Lab hvor vi hovedsakelig produserte video for SoMe, både redaksjonelt og kommersielt. Innholdet ble publisert på sider og grupper med over en halv million følgere som vi jobbet tett med, og ble godt kjent med. Engasjementet i videoer med tips, råd og inspirasjon til dyrking og grønt har vært utrolig! Det er jo fantastisk å kunne se egenproduserte videoer gå viralt til flere hundretusenvis av seere på kort tid i sosiale medier.

Et hjerte for dyrking og grønt

Planter og grønt har som sagt alltid vært viktig for meg, og mitt hjerte banker hardt for å kunne inspirere og dele erfaringer, tips og råd til flere. Teorien min er at mestring gir økt dyrkeglede, og mange vil oppleve å lykkes med planter inne, på terrassen og i hagen med enkle tips og råd. Med min sammensatte bakgrunn innen kommunikasjon, innholdsproduksjon og dyrking av grønt ønsker jeg derfor å dele tips og råd på en inspirerende måte gjennom tekst, lyd og bilde her på bloggen. I tillegg til nettsiden min har jeg også en Facebook-side og Instagram-konto hvor jeg har daglige oppdateringer med grønn inspirasjon.

Hageinspirator
Sånn kan det gå når man ikke klarer å begrense seg og synest det er gøy å dyrke alt mulig.

En grønn fremtid

Vi lever i en tid hvor det fokuseres mer på det som vokser og lever rundt oss, og vi er alle avhengige av et godt mangfold for å kunne trives. Hver og en kan gi sitt lille bidrag lokalt til en bedre fremtid for dyreliv, insekter og ikke minst oss selv. Nærheten til naturen med planter rundt oss og fingrene i jorda gir en helt egen ro fra en stressende hverdag.

Hageinspirator
Å stikke fingrene i jorda er toppen av lykke når planter skal pottes om for en ny sesong.

NB! Visste du at det faktisk finnes mikroorganismer i jorda som er med på å styrke immunforsvaret, og mikrober som kan ha en antidepressiv effekt? Ikke rart at man blir lykkelig av planter og grønt, så heng gjerne med for en grønnere og gladere hverdag.

Alt godt!

Espen:-)

Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin