En krans til nyttår i grått, grønt og hvitt

En krans til nyttår i grått, grønt og hvitt

Etter mye tradisjonelle julefarger er det herlig å kunne gjøre noen justeringer i fargepaletten. Det røde, grønne og gull blir ofte byttet til sølv, grønt og hvitt mot nyttår. Jeg har vist ulike kranser og teknikker tidligere, men nå er det noen materialer jeg har lyst til å vise i en krans til nyttår.

krans i grått,grønt og hvitt
Ny krans til det nye året som kan henge litt utover vinteren. Ute i kulda vil dette holde lenge!

I sommer har jeg hatt et par busker med Eucalyptus i hagen. Den ene har jeg hatt i flere år og er blitt et lite tre med massevis av fine skudd. Disse pleier jeg å beskjære ganske kraftig på senvinteren, men det er helt ok å gjøre det nå. Eucalyptus har en fin gråfarge som er en super kombinasjon til blåeiner som jeg viste her i fjor, men også til Scuarosa som jeg bruker i dag. Scuarosa er en myk liten einer som er fantastisk å jobbe med og dekker raskt i en krans. Den skal klare seg til H3.

Liten busk
Min ene Eucayptus som er blitt en ganske omfangsrik sak med mange fine greiner å klippe av

Brudeslør er også en blomst som jeg er veldig glad i. Spesielt når jeg kan bruke den sammen med litt utradisjonelle materialer. I en krans til nyttår synes jeg den passer perfekt. Med disse tre elementene har jeg et godt grunnlag. Noen kongler fra Lerk fra en tur med bikkjene for ikke lenge siden er alltid fint å kunne ta med som pynt.

Gypsophila
Brudeslør holder seg godt når det tørker i en krans

Den siste planten jeg har med er en raring som heter Spansk mose eller Tillandsia usneoides, denne har jeg hatt i drivhuset i sommer hvor den stortrives, den ble faktisk dobbelt så stor! Jeg kommer tilbake med et portrett på denne om ikke så lenge:-) Tillandsiaen har en flott gråfarge, men bryter fullstendig med de andre formene og blir derfor et morsomt ekstra element!

Spansk mose
Spansk mose er en epifytt som lever av regn og luftfuktighet. Den blir gråere når den blir helt tørr

Jeg binder kransen med teknikken som jeg viste her, men blander inn alle elementene fortløpende så de blir fordelt jevnt. Dette er hva jeg bruker:

Nyttårskrans
Jeg binder med jevn fordeling av materialene
  • Scuarosa (kan også bruke blåeiner eller vanlig einer)
  • Eucalyptus
  • Tillandsia usneoides (Spansk mose) Festes til slutt med små kramper av ståltråd.
  • Brudeslør
  • Lerkekongler
  • Halmkrans som underlag
  • En vanlig vikletråd
Krans
Med disse materialene er det enkelt å få en fyldig krans med volum, størrelsen bestemmes av halmunderlaget. Tillandsia fester jeg inn til slutt siden den er litt spinkel i veksten.

Etter å bundet kransen ferdig er det det bare å feste et oppheng med en ståltråd og klar ferdig heng opp krans til nyttår.

Krans til nyttår
Klart for å gå et nytt år i møte med ny krans
Krans til nyttår
Brudesløret gir en fin letthet til kransen

Godt nyttår!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Jorunn Molland
Jorunn Molland
6 years ago

Så nydeleg, Espen! Du inspirerar verkeleg oss andre som trur at alt innan blomster er vanskeleg! Men dette ser jo så enkelt ut at eg vågar meg til å prøva!