Slik lager jeg de enkleste mosekuler til jul på 1-2-3!

Slik lager jeg de enkleste mosekuler til jul på 1-2-3!

I disse dager er det julepynt for alle penga og mosekuler passer til det aller meste av julekuler, gull, sølv, glitter, stjerner og stas. Jeg liker godt pynt til jul, men foretrekker en overvekt av naturmaterialer. Mose er fantastisk, formbar og ikke minst holdbar uten å drysse. Det er flere måter å lage mosekuler på, men slik gjør jeg det enklest uten å bruke annet enn mose og ståltråd.

mosekuler
Fin skogmose blir mosekuler på 1-2-3

Jeg ha sett flere oppskrifter og fremgangsmåter på mosekuler hvor det brukes en kule av Oasis eller isopor som base. Basen kles da ved å legge på biter av mose for deretter å vikle rundt og fast med myrteetråd (tynn grønn ståltråd) eller en dekortråd i gull sølv eller bronse.

Husk å følge meg på Instagram for daglig grønn inspirasjon:-)

kuler av mose
Jeg pakker mosen samme med den grønne siden ut på alle kanter

Nå jeg lager mosekuler bruker jeg kun mose tvers igjennom. Hver høst plukker jeg et par poser med skogmose som jeg har liggende til ulike dekorformål. Jeg oppbevarer dem utendørs og tar inn til tining det jeg trenger fortløpende. På denne måten holder den seg hele tiden frisk.

kuler av mose
Etter å presset sammen mosen som en snøball surrer jeg det hele sammen med grønn myrtetråd og vips er det flere mosekuler i kurven

Skal man lage en riktig stor kule eller andre former av mose trengs det en base å feste den på. Dette viste jeg med noe  alternative juletrær her i fjor.

Slik gjør jeg:

  • Det er fint å bruke mosen når den er lett fuktig. Først samler jeg sammen en passe mengde mose i hånda. Som start kan det godt være de rufsete restene. Deretter begynner jeg å legge flak med den fine grønne siden ut på alle kanter til kula er så stor jeg ønsker.
  • Når kula er passe stor presser jeg den sammen fra alle kanter akkurat som når jeg lager en snøball. Etter å ha samlet kuleformen stikker jeg en ståltråd rett inn i kula som feste og begynner å vikle stramt rundt. Ved å vikle tråden stramt som på et garnnøste får jeg raskt en fast kule og rund form.
  • Når jeg bruker den tynne grønne myrtetråden vil den nesten ikke synes og gi rene grønne mosekuler. Pyntetråd kan senere vikles rundt etter ønske.
Kuler av mose
Mosekuler av ulik størrelse som er klar for videre dekorering med gull, sølv eller kobbertråd; alternativt ingenting

Tidligere har jeg også vist hvordan jeg lager mosekuler med svibler. Dette er en fin måte å skjule røttene på sviblene, men det er også et supert utgangspunkt for å lage gøyale dekorasjoner med flere eller en enkel svibel pakket i mose på en skål.

svibel
En liten julepakke som kan brukes til ulike sammenplantinger eller dekorasjoner

Mose gir mange muligheter!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Turid
6 years ago

Kjempefine mosekuler. Det må jeg prøve, har både mose og buljongtråd.
ha en fin helg og tid fram mot jul.
Hilsen fra Turid