Et nyttår i møte pyntet med sølv, hvitt og natur fra hagen

Et nyttår i møte pyntet med sølv, hvitt og natur fra hagen

I de siste årene har jeg brukt en god del av den ene Vrihassel busken. Grenene er utrolig dekorative i kransebinderi, dekorasjoner men også alene i en vase. Med bevegelsen i grenene skapes det en fin base som kan legges utover midten av et bord i kombinasjon med annen pynt til for eksempel nyttårsbordet. Hos oss bruker jeg den også som et alternativt juletre som fungerer perfekt til nyttår!

I mangel på frost og snø ute er det fint å bruke istapper i glass og stjerner i hvitt for å skape vinter inne

Når Vrihasselen (Corylus avellana) har etablert seg på vokseplassen er det som regel god tilvekst. Dette gjør at du fint kan beskjære og bruke grener. Vær litt forsiktig allikevel så det ikke blir for synlig på busken… Tar du hensyn til dette så er det bare å klippe ivei.

For et par år siden tok jeg godt i og skar av en stor gren, det gjorde litt vondt i hjertet når det skjedde men busken har ikke tatt skade av det. Fordelen er at grenen tørker og kan tas frem flere ganger. Gjenbruk var et godt forsvar til meg selv når jeg klippet så mye. Nå er det 3. julen den får være med så da er det verdt det. Enkelt pyntet med sølv, glass og hvitt funker den godt til nyttår.

Azalea simsii

Nyttårspyntingen går ofte i sølv og hvitt. I dag er det massevis av flotte planter i hvitt å få tak i til nyttårsfeiringen og pynting av bordet. De hvite Azaleaene står fortsatt flott med blomster. Azalea kan godt skjæres opp og settes utover bordet i små vaser. Hvis den settes raskt i vann vil den holde seg godt en god stund. Mye fin julepynt på salg nå i romjulen, også litt forskjellig i sølv som kan gjøre susen.

Enkle stjerner til jul og nyttår

Bordpynten kan være enkel og gjerne lav så det er enkelt å snakke med de på andre siden av bordet uten for mye som står i veien. Små vaser, lave lysholdere grener og pynt som fordeles utover midten av bordet kan være effektfullt. Ikke velg for mange elementer så det blir for mye å holde styr på. Det skal være hyggelig og gøy å kunne kose seg med forberedelsene.

Et riktig godt nyttår!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments