Her er et par tips om pynting av krans til dør eller vegg.

Her er et par tips om pynting av krans til dør eller vegg.

Pynting av krans og kransebinderi har vært i fokus siste tiden.  Jeg synes jo det er gøy å lage ting fra bunnen… Kjøpes en ferdig bundet krans eller binder du en selv er det allikevel halve moroa å kunne pynte den. Det behøver ikke være så avansert, bruk gjerne litt gammel julepynt som er arvet. På den måten blir kransen personlig, fylt med gode minner og med en betydning nettopp for deg. Ta en runde i hagen eller naturen så finnes det mye fint å bruke der også!

En herlig krans med volum og en fantastisk farge som jeg liker den
En herlig krans med volum og en fantastisk farge som jeg liker den. Her brukte jeg Himalayaeiner «Blue carpet»

Har jeg en krans som er fint bundet, og med pent grønt, synes jeg det ville være synd om det blir dekket helt til. Hos meg skal det grønne derfor få spille hovedrollen.  Pynting av krans med naturlig materiale som grener og kongler er alltid kjærkomment.

Det grønne får spille hovedrollen
Det grønne får spille hovedrollen

Hvilken pynt?

Gjennom årenes løp har jeg tatt vare på julepynt og ting som kan brukes til dekor. Esken med det rare i er blitt større og større etter noen år med samling og arv. For meg har noe av den julepynten jeg har arvet en helt spesiell betydning som ikke kan kjøpes i butikk. Med en liten skattekiste som dette er det alltid noe som kan brukes.

Husk å følge meg på Instagram for daglig grønn inspirasjon:-)

Vrihassel
Vrihassel grener. Etter noen dager med frost er bladene lette å plukke av.

Vrihassel (Corylus avellana ‘Contorta’) grener jeg finner i hagen. Jeg har et par busker som er blitt noen år nå. Begge trives i god jord som er litt sandblandet og plassering i sol/halvskygge. Det tok et par år før de tok fart med veksten. Etter dette vokser de ganske hurtig, og med god tilvekst hver sommer kan jeg beskjære noen grener for å bruke til jul.

Her er kransen pyntet enkelt med røde kuler og biter av kanel
Her er kransen pyntet enkelt med røde kuler og biter av kanel

Pynting som bestemmer uttrykket.

Bestem hvilket utrykk du vil at kransen skal ha. For min del står det mellom to valg; jevn pynting rundt hele eller gruppere pynten. Jevn pynting med røde kuler og kanel har jeg gjort ovenfor. Fordeles pynten utover vil kransen noen ganger virke litt rotete. Runde kuler er med på å roe ned uttrykket. Pass på at det blir en jevn fordeling. Her har jeg brukt ulik overflate blank/matt i kulene.

Kramper av blomstertråd er fint for å feste pynt i kransen
Kramper av blomstertråd er fint for å feste pynt i kransen

Fest eventuell pynt med kramper som vist over. Stikkes den inn i halmkransen med 45 % vinkel og motsatt vei av det grønne vil det ikke synes. Kuler og diverse sitter godt festet på denne måten.

En krans i hvitt og antydninger til gråblå tar fungerer godt med einer.
En krans i hvitt og antydninger til gråblå tar fungerer godt med einer.

Som regel foretrekker jeg å gruppere pynting. Her har jeg brukt mye stjerner, et par gamle kuler og trollhassel. Å kunne leke litt med ulike overflater og materialer i samme form gir også en fin effekt. Her valgte jeg litt ulike stjerner og noen kuler som går i samme fargepaletten. Ton i ton er en god grunnregel som ofte funker.

En lek med form og farge!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Mette i hagebloggen furulunden

Så fint d ble ?