Slik forbereder jeg remonterende roser for ferien

Slik forbereder jeg remonterende roser for ferien

Akkurat nå står alle rosene på sitt absolutt mest frodige med fantastisk blomstring og en bedøvende duft. Det skjærer derfor i hjertet å skulle reise fra hagen akkurat nå når den står som flottest! Remonterende roser betyr jo at det kommer flere blomster utover sommeren, så for å stimulere en ny knoppsetting så raskt som mulig gjør jeg slik?

remonterende roser
Årets første blomstring med herlig duft Louise Odier og Eglantyne i skjønn forening

Jeg har fokusert mest på remonterende roser i hagen for å kunne ha glede av rosene hele sommeren og mer kontinuerlig blomstring utover. Den første blomstringen som er i full gang er vanligvis den flotteste, men det også mye fint i vente.

rosebusk
Chippendale er kanskje den mest tettfylte vi har og flotte skifter i farger ettersom blomsten modnes

Rosene vil jo ha godt med næring og vann samt en del sol. Litt ekstra kukompost eller vanlig kompost er nå på plass for god vekst videre. Når vi reiser bort en uke, to eller tre vil de stå å blomstre for fullt men ingen til å se det annet enn naboene eller kanske vannehjelpen.

rose
Etter ribbing av rosebuskene er det gøy å kunne gi bort en slik bukett. Ulike roser med litt Alchemilla mollis innimellom

Nå er derfor tiden til å lage rause buketter og gi bort til kjente og kjære. Det er jo utrolig hyggelig å kunne gi bort blomster og ikke minst fra egen hage! Jeg begynte å renske buskene og satte sammen en bukett til mine foreldre som skal passe hundene en uke. Tips på å lage bukett har jeg vist her.

remonterende rose
Louise Odier…

Ved å klippe av alle blomstene nå vil dette stimulere rosebusken til å sette nye skudd og knopper. Hvis de får stå og blomstre ferdig (når ingen er hjemme) vil den ikke fokusere på å sette nye skudd enda. Når vi er på ferie er det helt ok at det ikke er stort blomster og at plantene istedenfor jobber med å sette nye knopper så vi får raskere glede av nye blomster når vi kommer hjem.

remonterende
Bak gult ligger kjærligheten skjult. Golden celebration med en fantastisk sitrusaktig duft.

Jeg ribber også georginer og andre blomstrende planter som krever kniping av blomstene for å fortsette en god blomstring gjennom sommeren.

remonterende
Denne herligheten er en Austinrose som heter «Heritage»

Husk å følge meg på Instagram for daglig doser med blomsterinspirasjon.:-)

Og husk å vanne godt før du reiser!

Nyt ferien:-)

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Jannicke
6 years ago

Ja, det er vemodig å reise bort fra hagen når den er på sitt mest frodige. Men så lurt å berede grunn for blomstring når du er tilbake! Takk for supre tips! I år skulle jeg ønske at Peoner og Martagonliljer remonterer, for da hadde jeg fått nyte de enda… Read more »