40 høstblomstrende planter som gir farge i hagen nå!

40 høstblomstrende planter som gir farge i hagen nå!

Høsten kom litt brått på meg med regn og gråvær… Heldigvis er det en god del høstblomstrende planter som fortsatt lyser opp i hagen og dagene med sol er kjærkomment før det blir grått og mørkt for alvor. Jeg krysser fortsatt fingrene for en liten «Indian summer» eller Husmannssommer på Norsk:-) Når høsten kommer er det viktig at insektene våre fortsatt har litt næring å hente før de går i dvale. Her er det noen forslag som gir både farge og næring nå.

summersnow
Klematis Summersnow blomstrer til slutten av september her i hagen. I helgen talte jeg mer enn 10 admiralsommerfugler på en gang

Mange stauder og ettårige sommerblomster er fine nå. Slik som fuchsia og pelargonium er nesten på det flotteste rett før de skal inn i dvale igjen. Samme gjelder for en del ettårige sommerblomster. Det kjølige været gjør tilveksten på plantene tettere og holdbarheten til blomstene lenger. Har vi en god miks er det både fargerikt i hagen og masse vi kan plukke inn i vaser nesten frem til frosten kommer. Her er et utvalg med planter som blomstrer godt nå. Noen har holdt på en stund allerede og andre har akkurat begynt. Plantene merket med rødt er linket til innlegg med nærmere beskrivelse.

Husk å følge meg på Instagram for daglige doser blomsterinspirasjon

Tistel
Kuletistel gir super humlemat
Dråpe
Fuchsia liker kjølig og fuktig høstluft

Det meste av sommerblomstene inkludert georginer vil ha god blomstring utover så sant de visne blomstene fjernes. Som alltid vil temperaturen styre vekst og blomstring. I år var det en sen vår her hjemme og derfor vil enkelte planter fortsette lenger enn normalt.

Georginer
Georginene er magiske og blomstrer nesten til frosten kommer

I slutten av september og oktober tar busker og trær over for fullt med sine gyllene høstfarger, men inntil da kan vi ha mye blomsterglede ute.

Husk å plukke inn og sett i vaser:-)

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments