Herlige Austinroser roser som remonterer fortsatt i midten av oktober.

Herlige Austinroser roser som remonterer fortsatt i midten av oktober.

De fantastiske remonterende og duftende rosene. Hmmm….. Jeg har ikke helt lyst til å gi slipp på sommeren enda…! Trekk inn duften og legg den på minnet. Vi har vært en utrolig heldige med en fin og mild høst. Med godt vær vil også utviklingen av planter og ikke minst rosebuskene fortsette som aldri før frem til frosten kommer om noen dager. Her er et tre vakre rosesorter som er superflinke til å remontere… Noe for neste års handleliste?

En herlig rosebukett plukket 12. oktober...
En herlig rosebukett plukket 12. oktober..

Vi har vært heldige å kunne reise på en ferie rundt Middelhavet og kom akkurat hjem denne uken. På turen fikk jeg en god del inspirasjon som jeg kommer tilbake til i senere innlegg. For et par uker  siden når vi reiste var det dette vi reiste fra. Nyplukket rosebukett med fantastiske og velduftende roser. Det er ikke så vanlig i midten av oktober. Rakk ikke tipse om disse rosene før vi reiste så derfor kommer dette litt i etterkant.

Første blomstringen i det ene rosebedet
Første blomstringen i det ene rosebedet; bildet er fra tidligere i sommer.

Remonter betyr: kommer igjen. Remonterende roser komme igjen med blomster utover sommeren. Gjerne flere ganger etter den første blomstringen!

Etter den første utrolige roseblomstringen på sommeren har det vært en liten pause. Enkelte av sortene har deretter hatt bortimot en kontinuerlig blomstring. Dette er grunnen til at jeg elsker remonterende roser! Allikevel er det tre sorter Davis Austin roser jeg vil trekke frem og ikke minst anbefaler å sette på handlelisten for våren:

  • Rose Eglantyne
Austin rose
Rose «Eglantyne»

Eglantyne blir ca en meter høy buskrose og har herlig sterk duft på blomstene. Blekrosa og tettfylte blomster som står ganske godt i vase. Hos meg står den med mye sol og næringsrik god jord. Jeg dekker ikke til rosene mine. Den skal fint klare H4-H5. Denne har også vært relativt god med tanke på blomstring og regnvær.

  • Rose «Louise Odier»
Rose "Louise Odier"
Rose «Louise Odier»

Louise Odier ble jeg forelsket i for mange år siden da den sto i min Mormors gamle rosebed. Sunn og frisk buskrose med mengder av velduftende tettfylte blomster. Den blomstrer lenge og remonterer godt. H4-H5. Hos meg blir denne godt over en meter høy. Denne er også kjempefin å ta inn i vase!

  • Rose Rhapsody in blue
Rhapsody in blue
Rose «Rhapsody in blue»

Kanskje det mest bemerkelsesverdige med denne rosen er den fantastiske fargen. Ingen roser er helt blå men den er ikke så langt unna. Hos meg blir denne buskrosen rundt 1,5 meter høy. Kraftige stilker med mengder av blomster i store klaser. Blomstene er halvfylte og blir mer blålilla i fargen når de springer ut. I den gule midten sees støvbærerne når blomsten er helt åpen. Ikke så sterk duft men tar det igjen med mengden av blomster og fargen! H4-H5 skal også gå greit på denne.

Tre fantastiske roser å sette på ønskelisten for vårens innkjøp.

 

Alle gode ting er tre!

 

 

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Jannicke
7 years ago

Nydelige roser. Det er ekstra stas med de som remonterer og med den milde høsten i år har vi fått maks ut av det. Min L. Odier ga ikke mye blomster i år. Vet ikke om det ble for tørt for lenge.
Ha en fin søndag.
Jannicke

Elfrid Vatne
Elfrid Vatne
3 years ago

Nydelige roser ? Takk for flott tips ! Hvor får jeg kjøpt disse nydelige rosene tro? Bor i Kongsberg, og vi har mistet de gode forhandlerene våre, som også var gartnere .