En dag i Winter wonder land med busker og trær i ny drakt.

En dag i Winter wonder land med busker og trær i ny drakt.

Tåka har hengt tung i lufta de siste dagene før helgen. Kombinasjonen av noen kuldegrader og fuktigheten har laget et helt nytt uttrykk og spennende landskap. Jeg så det allerede når vi gikk ut døra for å gå tur med hundene på lørdag. Alle busker og trær hadde fått et mer eller mindre tykt rim lag så det var nesten som å gå ut i et eventyr…

ica crystals
Utrolige iskrystaller på blader av Hassel som henger igjen på busken

Dette er et fenomen som også er en av grunnene til at jeg beholder en del blader og frøstender etter staudene i hagen fra sist sommer. Det blir et spennende landskap i hagen med helt annerledes former når snø og rim legger seg. Alle stilker, busker og trær står klare til å få kledd på seg et frost lag av kong vinter.

crystal
Naturen er fantastisk i form og farge!

For en stund siden skrev jeg om Skvallerkålen som er ikledd vinterdrakt, men denne gangen er det inspirasjon under luftetur på Ekebergsletta. Dette var så mye mer, tykke lag med iskrystaller. Det er fantastisk hvordan naturen fungerer og noen ganger er det en utrolig kortvarig lykke. Dagen etter var det 8 varmegrader og alt var borte på et øyeblikk.

rim
Ser ut som snø, men millioner av iskrystaller gjør grenene lodne

Vi må bare stoppe opp og ta inn øyeblikket noen ganger.

magnolia
Frossen Magnolia knopp med rim i barten

iskrystaller
Frostgrener
Det var nok disse Hassel bladene som fasinerte meg mest, de ser nesten fiendtlige ut med de lange iskrystallene

 

Nyt øyeblikket, om litt er det over, men det kommer et nytt…!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments