Et alternativt juletre som ikke drysser.

Et alternativt juletre som ikke drysser.

Siste innspurten med juletre til jul… Jul inne, jul ute og med julepynt som skal på plass overalt. De siste årene har vi ikke hatt juletre inne her hjemme, men det finnes alltid et alternativ. Lys i busker og trær ute i hagen lyser opp og gjør det hyggelig. Inne har vi klippet av og brukt en stor gren med Vrihassel og litt enkel pynt. Det er et annet alternativ til juletreet som jeg også har brukt ved noen anledninger nemlig å lage et mose tre eller to.

Enkle juletrær i mose

Når jeg får tak i så flott mose som i år er det gøy å kunne bruke den. Til nå har jeg vist litt bruk til dekorasjoner og kranser. Mosen er super  å bruke til stramme former.  Mose og grønn myrtetråd fungerer godt sammen og med et godt underlag er det ikke for komplisert å lage gøyale former. Pass på at mosen er lett fuktig. Da er den enklere å jobbe med. Er den blitt tørr å er det bare å vanne den forsiktig, vips er den klar til bruk igjen.

Basen. Kyllingnetting festes til vedkubben. Pass på at det hele går nedi krukken det skal stå i

Til disse «trærne» bruker jeg kylling/hønsenetting og en passende vedkubbe som underlag. Uansett hva som brukes er det viktig at det er stabilt. Bruk en tung krukke eller vase å sette det hele i så det ikke velter. Jeg bruker her et par jernurner. Lag ønsket form av kyllingnettingen med de krumspringene du vil ha.

Underlaget stabilt og klart til kledning av mose
Formen dekkes med mose på samme måte som med mosekransen jeg viste tidligere

Når formen er fullstendig dekket festes myrtetråden godt. Jeg kiler fast «juletreet» i jernurnen så det står stabilt.

Ferdige i krukker.

Jeg synes egentlig de er fine helt enkle. Men for å gjør litt mer gøy ut av dem tar jeg et par grener med Vrihassel. Dette gir en fin effekt og mer liv mot den grønne mosen. Grenene stikkes ned på siden og de små grenene festes oppover juletreet med små kramper.

Alternativt juletre med utrolig enkel pynt

Hvis ønskelig er det bare å legge på litt mer pynt men jeg synes noen ganger det enkleste er fint…

Husk å følge meg på Instagram for daglig grønn inspirasjon:-)

God innspurt til jula!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments