Gjenbruk en mosekrans — nytt utseende med enkle grep.

Gjenbruk en mosekrans — nytt utseende med enkle grep.

En av de først kransene jeg viste i høst var en mosekrans som var relativt enkel å lage. Selvplukket mose og halmkrans med litt myrtetråd. Siden det var høst valgte jeg pynt som skulle passe til årstiden. Den ble derfor pyntet med litt blå krypeiner, en vrihassel og noen friske epler. Eplene har holdt godt noen uker med kjølig vær ute. Nå er advent her og eplene har sett sine bedre dager. Kransen med mose er derimot fortsatt helt i orden og klar for gjenbruk.

Pyntet enkelt med epler og grønt.

Det er fort gjort å gjøre endringer på mosekransen. Vær litt varsom når du fjerner den gamle dekoren. Bruk en liten tang så du får godt tak i stifter og pynt uten å rive opp fingrene. Stiftene som er festet i halmkransen kan trekkes ut i samme retning som de ble dyttet inn.

Husk å følge meg på Instagram for daglig doser med blomsterinspirasjon.:-)

Mosekrans før pynt og klar til nytt uttrykk

Etter å ha fjernet eplene ser jeg at vrihasselen ligger fortsatt godt. Jeg velger derfor å beholde denne samt legge på litt mer Vrihassel pluss noen stjerner. Vinterlig men ikke for julete enda. Siden det ikke er stort frost tester jeg en variant med Svibler. Sviblene som jeg pakket inn med mose og litt sølvtråd viste jeg her. De kan enkelt festes med litt tykk blomstertråd eller en spisset blomsterpinne som stikkes inn i rotklumpen på Svibelen og deretter inn i halmkransen.

Nytt liv til mosekransen

Legges en svibel løk på siden vil den alltid strekke seg oppover. Dette gir en fin effekt i både kransen og når de brukes i andre typer dekorasjoner. Sviblene tåler helt fint ned til en minusgrad eller to på natta når de vennes til dette fra start. Som tidligere nevnt vil det ta lenger tid før blomstring når det er kjølig

Det er ikke noe problem å bygge om en nesten hvilken som helst krans på denne måten. Husk bare å være forsiktig når pynt fjernes. Ikke klipp trådene som holder det grønne fast…. Med maks uflaks så detter det hele fra hverandre.

God ombygging!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments