Opphøyde bedd og pallekarmer til hage og terrasse

Opphøyde bedd og pallekarmer til hage og terrasse

Gjennom jobben min får jeg en gang i blant vært på messer. Vinterens Oslo Design fair er nylig gjennomført. Dette er en lukket messe for innkjøpere til alskens butikker. Her er det meste du kan tenke deg innen gave, pynteting og interiørprodukter. For andre gang kom jeg over et produkt som varmet et hagehjerte, Vedlikeholdsfrie fleksible pallekarmer og bedd.

høybed
Høybed moduler i ønsket høyde med rene linjer

Det er alltid spennende å se hva som rører seg av nye produkter og hvilke nyheter produsentene vil vise frem. For ordens skyld vil jeg si at dette ikke er noen form for sponset innlegg, men jeg kan ikke gå forbi gang nummer to uten å fortelle litt mer om Bedd og konseptet jeg falt for.

høybed
Ubehandlet stål gir raskt en herlig rusten overflate

I fjor vår skrev jeg om pallekarmer som er blitt veldig populært siste årene. Det er massevis av fordeler med å få løftet bedene opp i høyden. Bedre kontroll på plantene og varmere jord som sørger for en raskere utvikling. Bakdelen med tradisjonelle pallekarmer er at de som regel er laget av ubehandlet treverk. Ute i vær og vind med kontinuerlig kontakt av jord og fukt vil de råtne.

pallekarm
Gode overganger både i høyde og lengde

Bedd er vedlikeholdsfrie moduler i tynt stål og har to former for overflatebehandling. Ubehandlede overflaten vil raskt blir herlig rusten og gyllen i fargen. Prosessen kan fremskyndes ved å dusje på litt saltvann. Overflate nummer to er en Sink og Aluminium legering som heter Galfan. Dette gjør at den ikke ruster og blir seende lik ut år etter år. Den matte sinkfargen gir en veldig flott kontrast i hagen.

Bedd
Med enkle grep kan nyplanting skjermes mot sterk sol og kalde vårnetter

Hele konseptet til Bedd er modulbasert så det kan tilpasses akkurat slik du ønsker selv med lengde, bredde og høyde i fritt valg. Overgangene og vinklene er fint tilpasset slik at det hele ser flott ut når det er montert. Monteringen er enkel med vingemuttere og stor fleksibilitet. Det finnes også moduler / kasser som kan stå på terrassen med bunnplate og hjul som skrus fast. Den er enkel å skyve rundt på og kan lett trilles for å frigjøre plass.

bedd
Plantekasse også til innendørsbruk. Med bunnplate og hjul er den lett å flytte på

Alle delene kan settes rett på bakken slik at de har god kontakt med jorden under, akkurat som vanlige pallekarmer. Det kan også være en fin løsning når du skal innrede en terrasse. Bygg opp med lange kasser og bruk høyden. Husk god drenering i bunnen før de fylles med næringsrik jord og planter i alle varianter!

plantekasser
Vinkler og sammenføyninger er nøyaktige

For mer info; Bedd.no.

 

Halve morroa er planlegging og drømming:-)

 

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Christer
7 years ago

Så utrolig kult …. dette må jeg få til her i hagen min. Får drodle litt om løsninger veldig snart 🙂

stegforsteg
7 years ago

Likte det veldig godt! Så dekorativt og praktisk!