I oppned land kan alt gå an, selv for en Amaryllisdekorasjon

Amaryllisdekorasjon opp ned… Jeg trodde ikke helt på at det skulle gå an når jeg hørte dette første gang for noen år siden. Nå har jeg testet Amaryllis oppned selv for å ikke komme med noe tips som er uprøvd. Det er ganske annerledes og gøyalt. Utvikling og holdbarhet er ganske lik de andre stilkene som står i vase!

Amaryllis hengende opp ned

Kult i en utstilling eller i julevinduet og gir en morsom effekt. Det er litt annerledes preparering enn det jeg viste når de skal i vase. Her skal det ikke snittes, brukes strikk eller blomsterpinne. Eneste er å lage et godt feste og deretter fylle stilken med vann, vips har du en amaryllisdekorasjon!

Ikke snitte og kun en hyssingstump

Jeg bruker en grønn litt nøytral hyssing som jeg surrer til en liten takling slik at den gir et godt feste rundt stilken. Her kan det brukes røde silkebånd eller andre bånd som er mer dekorative. Selv ønsker jeg mest mulig fokus på blomsten og bruker derfor et nøytralt oppheng.

Husk å følge meg på Instagram for daglig grønn inspirasjon:-)

Enkel takling for godt feste

Når festet er klart er det bare å justere enden på bånd eller hyssingen. Dette er for å få stilken til å henge i ønsket høyde. Før den henges opp er det bare å fylle den hule stilken helt opp med vann. Dette vil blomsten nyttegjøre seg når den skal springe ut. Jeg etterfyller 1-2 ganger. All næringen i stilken gir krefter til å utvikle blomsten.

Hengende opp ned med stilken fylt med vann og klar til blomstring

 

Nyt en hengende blomstring!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments