Duehode, en av våre vakre og sentblomstrende stauder

Duehode, en av våre vakre og sentblomstrende stauder

Nå i slutten av september er det mye som er på hell i hagen. Vi trenger flere planter som blomstrer sent! En av de plantene som blomstrer sent og som jeg er blitt ganske betatt av er Duehode eller Chelone obliqua. På Engelsk kalles den for skilpaddehode men her i Norge kalles den for Duehode siden formen på blomsten også minner om en due. I år er første blomstringen her i hagen.

Chelome obliqua
Duehode har artige blomster når du ser litt nærmere på dem

Duehode eller Chelone er en super urteaktig staude på sterke stilker. Den er tuedannende og blir i underkant av en meter høy. Knoppene sitter i toppen på hver stilk og blomstrer fortløpende fra august til langt uti oktober, helt frem til frosten kommer. Den er robust og hardfør til H8 så den vil fungere i mesteparten av landet. Sol og halvskygge i næringsrik jord er perfekt.

Chelone
De nesten voksaktige blomstene lyser opp i toppen på hver stilk.
Artig form på hver enkelt blomst.
Artig form på hver enkelt blomst.

Chelone kom antageligvis til Norge på midten av 1800-tallet. Den finnes også som hvit og en mørkere men er vanligst i denne rosa varianten. Den hører til Maskeblomstfamilien og er opprinnelig fra Sør østlige deler av USA. Duehode er en veldig god sent blomstrende staude og er suveren som avskåren i vase med lang holdbarhet. Husk godt langt snitt av stilken og ren vase som jeg skrev om her!

Husk å følge meg på Instagram for daglig doser med blomsterinspirasjon.:-)

Nyt høstblomstringen!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
mariann kihlman
mariann kihlman
7 years ago

Duehode har også blitt en av mine favoritter. Ble derfor veldig glad da jeg fant den i hvitt for noen år siden, men den skuffer , blir ikke like høy og gjør svært lite ut av seg. Den rosa har jeg delt ut rotbiter av til mange , og den… Read more »

Nattmenneske
7 years ago

Å, er det duehode den heter på norsk? Jeg har hatt den som snittblomst og vært veldig fornøyd med hvor lenge den har stått. Visste ikke at det var en staude!

Benedikte
Benedikte
3 years ago

Har du forsøkt å så frø fra duehode? Vet du hvordan msn går frem ved såing?