Nå i slutten av september er det mye som er på hell i hagen. Vi trenger flere planter som blomstrer sent! En av de plantene som blomstrer sent og som jeg er blitt ganske betatt av er Duehode eller Chelone obliqua. På Engelsk kalles den for skilpaddehode men her i Norge kalles den for Duehode siden formen på blomsten også minner om en due. I år er første blomstringen her i hagen.

Chelome obliqua

Duehode har artige blomster når du ser litt nærmere på dem

Duehode eller Chelone er en super urteaktig staude på sterke stilker. Den er tuedannende og blir i underkant av en meter høy. Knoppene sitter i toppen på hver stilk og blomstrer fortløpende fra august til langt uti oktober, helt frem til frosten kommer. Den er robust og hardfør til H8 så den vil fungere i mesteparten av landet. Sol og halvskygge i næringsrik jord er perfekt.

Chelone

De nesten voksaktige blomstene lyser opp i toppen på hver stilk.

Artig form på hver enkelt blomst.

Artig form på hver enkelt blomst.

Chelone kom antageligvis til Norge på midten av 1800-tallet. Den finnes også som hvit og en mørkere men er vanligst i denne rosa varianten. Den hører til Maskeblomstfamilien og er opprinnelig fra Sør østlige deler av USA. Duehode er en veldig god sent blomstrende staude og er suveren som avskåren i vase med lang holdbarhet. Husk godt langt snitt av stilken og ren vase som jeg skrev om her!

Husk å følge meg på Instagram for daglig doser med blomsterinspirasjon.:-)

Nyt høstblomstringen!

 

Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin
Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram