Mellomste søsteren til Dvergslirekne er kanskje Blodslirekne?

Mellomste søsteren til Dvergslirekne er kanskje Blodslirekne?

For et par dager siden hadde jeg et innlegg om Dvergslirekne her. Den er en utrolig god bunndekker og kantplante. Blomstrer store deler av sommeren og frem til frosten kommer. Slirekne eller Polygonum er en stor familie med mange medlemmer. Jeg har også en mellomstor Slirekne som kalles Blodslirekne eller Persicaria amplexicaulis. Blomstringen på denne er omtrent like god og en del høyere… så den må ikke glemmes.

Blodslirekne knopper står klar.
Blodslirekne knopper står klar.

Det er mange gartnerier som har salg i disse dager. Er det salg på planter kjenner jeg at det kan være vanskelig å stå i mot…

Det er noen ting her i livet hvor jeg kjenner at motstandskraften er lik null… sjokolade, god kake og salg på planter!!

 

Aksene på blodslirekne består av mange blomster
Aksene på blodslirekne består av mange blomster

Når det nå er høst og plante salg kan du gjøre noen kupp.  Høsten er perfekt tid å flytte planter og ikke minst til å plante nye stauder. Fyll opp bedene for en rimelig penge! Når du kjøper planter på salg nå er det lurt å kikke en gang ekstra.  Mange har stått i små potter og ikke fått det beste stellet gjennom sommeren på utsalgsstedet. Jeg vil derimot påstå at de plantene som er i orden og fine på salg er noen av de sterkeste du får tak i siden de har blitt herden gjennom sommeren. Sjekk at det er liv laga! Kikk gjerne på røttene, de skal være friske. Se også etter at det er friske knopper eller skudd som er klar for overvintring. Er det friske blader så er det helt sikkert i orden.

Stilkene forgrener seg og setter en mengde med blomster aks.
Stilkene forgrener seg og setter en mengde med blomster aks.

Det var på et sent høstsalg for noen år siden Blodslireknen ble med hjem. Jeg kjente ikke sorten og planten så liten og pjusk ut. Den kostet meg 10,- så jeg kunne jo ikke la være. Da jeg plantet fikk den ikke beste plasseringen, men har klart seg utrolig godt til tross for dette. Innimellom andre planter har den hatt en kontinuerlig kamp med en Vrihassel for å få lys… Neste år skal den forfremmes. Den skal få en bedre plass.

Blomsteraks med enkeltvise blomster
Blomsteraks med enkeltvise blomster

Blodslirekne skal klare seg i det meste av landet og har omtrent opprinnelse som Dvergslirekne. Himalaya Kina og Pakistan. Den blir i overkant av 1 meter høy. Spinkle grener med blomstrende aks. Grønt og fint bladverk. Den sprer seg langsomt og setter utløpere fra basen av planten. Enkel å holde styr på. Blodslirekne liker jevn fuktighet og en vokseplass i sol / halvskygge.

Super å ha i buketter enten alene eller sammen med andre blomster. Blomstrer fra midtsommer og frem til frosten kommer!

Nyt høstblomstene!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

7 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
mariann kihlman
mariann kihlman
7 years ago

Sitter og leser meg opp på bloggen din og fant innlegg om blodslirekne (håpløst navn). Denne var ny for meg , men ettersom jeg er veldig glad i dverg varianten skal jeg få tak i denne. Takk for tips.

Anne Marie
Anne Marie
5 years ago

Jeg leste på bloggen din at dvergslirekne egnet seg ypperlig til bunndekker. Gjør denne også det? I så fall tror jeg at jeg må prøve å få fatt i begge to, nydelige ?. Nåtr jeg først kommenterer må jeg også takke for den fin bloggen din, som jeg stadig vender… Read more »

Anne Marie
Anne Marie
5 years ago
Reply to  Espen

Supert, tusen takk for raskt svar, da er det dvergslirenken jeg skal satse på i denne omgangen?

Randi Karbøl Johnsen
Randi Karbøl Johnsen
3 years ago

Hei,
Ble så fascinert av dette innlegget og begge slireknene – Dverg og Blod ?❤️
Lurer på om du selger en liten rotet plante av disse?
Jeg har Alpeslirekne , en gammel tradisjonsplante , og kan gjerne bytte, om du skulle være interessert .
Den har hvite blomster.