Agurknytt — klart for å høste agurk i drivhuset

Agurknytt — klart for å høste agurk i drivhuset

Vips var det tid å høste agurk i drivhuset. Jeg har ikke lange erfaringen med hverken agurkplanter eller drivhus, så det er ekstra gøy med årets avling. Agurknytt er kanskje litt seinere på sommeren, men her i hagen er allerede den første slangeagurken høstet og fortært etter kun 5 ukers vekst i drivhuset:-)

høste agurk
Egenproduserte agurkplanter for først gang. Jeg plantet dem så dypt at hele stilken opp til første bladpar er under jorda. Nye røtter skyter ut fra stilken og gir en kraftigere rot og sterkere plante. Nye røtter sees som hvite knupper nederst på stilken.

høste agurk
Her ble mine 4 agurkplanter (i front) plantet den 11. mai

Jeg var litt sent ute med å få frø i jorda, men du verden for en fart de har hatt! Med en varm sommer så langt har de gått fra å være små frøplanter i slutten av april, til å stange taket og være over 2 meter nå! Jeg kunne høste agurk allerede 10. juni og mengder er på gang!

Høste agurk
Etter et par uker har de tatt god fart mot taket, og trenger solide støtter. Klatretrådene går i alle retninger for å finne grep
Tidligere erfaring…

I fjor ble det altfor tett plantet i drivhuset, og mine to agurkplanter ble regelrett kvalt av sterkere planter! Jeg rakk å høste kun èn agurk, så det var dårlig avkastning. I år har agurkene fått mer luft og ikke minst blitt stelt etter alle kunstens regler. For litt siden skrev jeg om å tyve tomater, dette må også gjøres på agurker for å få sving på sakene. Det handler i stor grad å tvinge plantene til å sende energi og kraft til å produsere avling, og ikke vokse i alle retninger.

Slangeagurk i drivhus
I alle bladfester kommer det en klatretråd, et sideskudd og en blomsterknopp. Jeg kniper sideskuddene av fortløpende uten å skade blomsteranlegget som skal gi ny agurk

Det sies at agurkene skal få vokse opp til taket og deretter lar man to skudd vokse videre og falle ned til bakken igjen. Vær oppmerksom på at det sitter et lite anlegg til blomsterknopp sammen med sideskuddet i bladfestet. Blomsterknoppen skal få stå og utvikle seg til ny agurk.

høste agurk
Her sees agurkplantene til høyre med de store bladene kun få uker etter planting så her går det unna…
Husk å støtte opp!

Plantene vokser som nevnt utrolig fort, dette gjør også at de har et stort behov for støtte og oppbinding. De lange og kraftige klatretrådene vil huke seg fast i det de finner, men det er greit å styre dem opp der du vil ha dem selv. Får plantene herje fritt blir det fort et virvar som er vanskelig å holde styr på. Jeg sjekker annenhver dag når jeg vanner godt. En liten hyssingstump er alt som trengs for å binde dem opp på en solid pinne. Når de nærmer seg toppen lager jeg feste i taket som de kan henge fast i før jeg lar dem falle ned mot bakken igjen.

Slangeagurker i drivhus
Når agurkene utvikler seg blir det tungt for planta. Derfor er det viktig med solid støtte. Jeg bruker stålrør som er plastbelagt

Med denne farta skal jeg høste agurk i drivhuset til langt ut på sensommeren og høsten. Denne agurkplanten er en F1 hybrid som heter «Max» Den skal gi ekstra stor avling og skulle ha sunne friske planter. Så langt stemmer det utrolig godt med beskrivelsen på frøpakka, og agurkhøsten er sikret!

Slangeagurk i drivhuset
4 uker etter planting i drivhuset kunne den først agurken høstes. full av smak og egendyrket.
En liten rundtur i drivhuset sist helg:

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments