Grønn trend med planter til interiør som også gir renere luft

Grønn trend med planter til interiør som også gir renere luft

En grønn trend med mer planter innendørs er kanskje en av de trendene jeg har gledet meg mest over de siste årene. Jeg har alltid hatt mye grønne planter inne og tatt mengder med avleggere gjennom årens løp. Et plantehjerte blir varmt og stort når jeg ser alle de flotte plantene det bugner av i butikkene akkurat nå.

Crassula
Pengetre er en god gammel og hardfør plante som er lett å få tak i

Fokuset på grønt innemiljø og produsentenes dyrking av planter gjør at både utvalget og tilgjengeligheten er stor. Nå er det er enkelt å henge seg på en grønn trend og fylle opp alle plasser hvor det er nok lys inne. Etterspørselen fra oss kunder gjør nemlig at utvalget blir større. Jeg kikker alltid etter noe gøyalt og er lite flink til å si nei..:-)

bregne
Bostonbregne er en av de virkelig gode luftrenserne

I fjor satte jeg sammen en liste på 12 planter som har spesielt gode luftrensende egenskaper her. De renser lufta ved å fjerne gasser og giftstoffet, samtidig øker de luftfuktigheten. Vinterstid er det gjerne for tørt innendørs så de er til god hjelp. Generelt er alle planter godt for innemiljøet.

flamingoblomst
Anthurium clarinervum har utrolig dekorative blader

Grønn trend er en ting, men det skifter også på hvilke planter som er populære. Jeg synes det er gøy at mange av de gode gamle plantene er i ferd med å komme tilbake i handelen. Flere av plantene som fantes i bestemors vinduskarmer er nå få kjøpt i butikkene igjen. I helga fant jeg Maranta, som er en plante med mange variasjoner av tegninger på bladene. Det er en stor familie med mange uttrykk og er faktisk en fjern slektning av ingefær. Da jeg var liten sto denne i mormors vindu og nå har jeg endelig fått den tilbake selv.

calathea
Detaljene i bladene til Maranta er utrolige…

Mange av møbelprodusentene har også vært med å sette en grønn trend på agendaen. På en møbelmesse jeg var på for 3 år siden var det helt tydelig. Flertallet av utstillerne hadde store grønne planter på sine stands. Innen tekstiler har det også vært mye mønstre og trykk av blader på gardiner, møbler og puter. Jeg kjøpte et bilde på gata i Thailand for snart 20 år siden som jeg fortsatt er superhappy for. Maleren var jo en trendsetter!

maleri
Bilde kjøpt av en maler på gata i Thailand for 20 år siden, frodigere blir det ikke. Han var forut for sin tid:-)

Kanskje noen av det morsomste er muligheter å bytte til seg planter på plantebyttemarkeder eller å «stjele» avleggere. Grønn trend både ute og inne er kjærkomment, og at det er en økt bevissthet og glede rundt planter generelt er utrolig gøy. Skal du ta avleggere vil jeg anbefale å vente til dagene er litt lengre for at de raskere skal sette røtter. Forhåpentligvis er grønn trend kommet for å bli.

svigermorstunge
Svigermors tunge tar unna det aller meste av giftstoffer innendørs, i tillegg er den utrolig hardfør

Kan ikke få nok grønt inne:-)

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments