Corokia eller spøkelsestre er fortsatt trendy og populær

Corokia eller spøkelsestre er fortsatt trendy og populær

Det begynner å bli noen år siden Corocia eller Spøkelsestre virkelig ble kjent og vist i ulike interiørblader, utstillinger og miljøer. Dette er en morsom og litt annerledes plante med et helt særegent bonsailignende uttrykk som passer utrolig godt til den rene skandinaviske interiørstilen. At den er lettstelt gjør jo sitt til at populariteten holder seg.

corokia eller spøkelsestre
Jeg er blitt veldig glad i disse små trærne. Får de nok vann klarer de det meste

Liten busk

Som det norske navnet sier er dette et lite tre eller busk som kan bli ca 50 cm høy og har en hard vedaktig stamme. De bittesmå bladene er grønne på oversiden og er gråhvite under. Bladene, stilkene og stammen er dekket av små grå går som gir et sølvfarget inntrykk av hele planta. Når stilkene og stammen eldes blir de mørke brune der hårene faller av.

Husk å følg meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

corokia eller spøkelsestre
Stammen blir mørkebrun når den mister de sølvfargede hårene

Opprinnelig kommer Corokia coneaster fra New Zealand og områder hvor det kan bli ganske kjølig i perioder og den tåler ned mot null grader uten problem så lenge den ikke får frost over lengre tid. En lett frostnatt kan gå bra, men da vil overgangen til inneklima bli svært brå. Min erfaring er da at de kan kaste mye av bladene når de kommer inn i varmen etter kulde.

Corokia eller spøkelsestre
De bittesmå bladene er mørkegrønne oppå og nesten hvite under. Dette gir en morsom effekt

Hvis Corokia eller spøkelsestre får litt stell kan du ha den i mange år. Det eneste den virkelig ikke tåler er å tørke ut. En sandblandet og veldrenert jord er ideelt, men den må vannes ofte for å holde seg fuktig. NB! Som de fleste andre planter liker heller ikke denne å stå med beina i vann:-) En god solrik plassering, men klarer seg også med halvskygge. I vekstsesongen gir jeg vanlig flytende blomstergjødsel med jevne mellomrom.

Hele sommeren stortrives de ute i hagen eller på terrassen. I vekstsesongen kan de få små gule blomster, men den største prydverdien er nok den krokete morsomme sikksakk veksten! For å få frem en artig form kan du klippe Corokia, dette tar den ikke skade av.

Corokia eller spøkelsestre
Med jevn fuktighet til planta blir fort en leirpotte fin og rustikk. Leirpotte gir også ekstra luft til røttene

Overvintring

Corokia kan stå inne i vanlig romtemperatur, men la den få nok lys. I tillegg ville jeg gitt den en dusj med vann innimellom for å motvirke den tørre innelufta. Et annet alternativ er å gi den en lys og kjølig overvintring på et soverom eller tilsvarende. Lavere temperatur gir mindre behov for vann siden det ikke fordamper så mye fuktighet fra planten. Jeg har hatt mine både varmt og kjølig. Begge deler har funket bra!

Jeg har hatt en plante i flere år og kjøpte meg et nytt igjen på salg før jul. Når jeg så den siste planta måtte jeg bare ha den. Fantastisk krokete vekst som et lite tre fra et forblåst kystlandskap…

corokia eller Spøkelsestre
corokia cotoneaster, man må jo bare bli glad i disse

Det er en plante ved navnet Sophora prostrata som lett kan forveksles med Corokia eller spøkelsestre. Denne har tilnærmet lik vekst, men med små knallgrønne og sammensatte blader.

Grønt må vi ha året rundt:-)

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments