En søndag til å lage mosekuler i alle størrelser

En søndag til å lage mosekuler i alle størrelser

Med regn og ruskevær ute, er det en perfekt dag for å være inne å forberede juledekorasjoner. Med stearinlys tent, og et arbeidsbord som er velfylt med materialer er det lett å lage mosekuler i alle størrelser. Kulene blir klar for bruk i juledekorasjoner fremover.

mosekuler
Mosekulene er formet, og surret med grønn myrtetråd, før jeg vikler bulliontråd rundt fra ulike retninger (som et garnnøste). Sviblene i bakgrunnen fikk seg også litt mose i dag:-)

Fremgangsmåten for å lage mosekuler viste jeg her for en tid tilbake. Fordelen med å lage mosekuler på denne måten, med mose tvers igjennom, er at de kan lages i den eksakte størrelsen du ønsker deg. En ferdig form, eller kule oasis som base, er vanskelig å  gjøre noen endringer på. De ferdige mosekulene tørker, og holder seg så lenge vi gidder å ha dem.

Husk å følg meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

mosekule
Svibeldekorasjon med mosekuler, litt villvin og kongler, er naturlig og enkelt.

Første steg når jeg skal lage mosekuler, er mose og grønn myrtetråd. Når selve kula er laget, kan dekoren legges på. Her er det bare fantasien som setter grenser. Og det kan være fint å legge på blader av eucalyptus, calluna lyng, Spansk mose (Tillandsia usneoides) eller helt enkel dekortråd, som jeg bruker her.

Når de skal kasseres er det bare å plukke av ståltråden, og resten resirkuleres tilbake til naturen!

mosekule
Mosekuler kan fint ligge alene i en skål eller bolle.
Bulliontråd

Jeg er veldig glad i denne type dekortråd. Hvor navnet kommer fra aner jeg ikke, men den er super å bruke til alt fra juledekorasjoner, kranser, brudebinderi til mosekuler. Før bruk er den klemt sammen som en bitteliten, og sammenklemt spiral Tråden trekkes ut og gir en glitrende flott effekt. Det er ikke så mye hold i den, så derfor er den best å bruke etter at kula er ferdig formet med myrtetråd. Bulliontråd finnes i ulike farger. Akkurat nå er det gull, sølv og kobber som brukes her i huset.

mosekule
Her bruker jeg kobber og gullfarget tråd. De trekkes ut, og vips er de klare til bruk og vikling rundt kula.

Når jeg lager mosekuler er det med tanke på ulike dekorasjoner. De runde formene gir en fin og rolig kontrast til mye annen pynt. Jeg liker å bruke dem sammen med svibler og kongler i små sammensetninger. De kan også brukes på fat eller i skåler alene. Jeg har flere ting i tankene som kommer utover mot jul;-)

mosekule
Mosekuler er perfekt på et stort messingfat med gamle messinglysestaker. Ulike høyder og typer staker gir en fin effekt.

En hel dag i vinterhagen med dagslys er ren luksus. Jeg hadde noen poser med mose som jeg plukket tidligere i høst. Og det er herlig å kunne ha litt materialer å jobbe med nå. Plukkingen gjør jeg hver høst, for å ha litt opp mot jul. Utendørs holder mosen seg frisk og fin i lang tid. Da jeg tok den inn forrige dagen var den frossen, men det har ikke gjort noe, den var like grønn og fin!

mosekule
Ikke akkurat adventsstake, men lyser opp i mørket.

Nyt adventen!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Reidun
Reidun
3 years ago

Takk fir tips!
Hvor får man kjøpt Bulliontråd?