Juledekorasjoner med hovedvekt på naturmaterialer

Juledekorasjoner med hovedvekt på naturmaterialer

Juledekorasjoner og julepynt er utrolig hyggelig å pusle med nå før jul. Det er mye som skal fikses, rekkes og organiseres, men innimellom er det godt å bare sette av tid til å bruke henda og gjøre litt «langsomme» ting. Juleverksted er gøy med familien og barna eller å invitere noen venner til en hyggelig kveld. Her har jeg lyst til å vise et eksempel på juledekorasjon med ganske enkle råvarer.

juledekorasjoner
Små grener av sibirkornell er supre å koble sammen rotklumpene på Sviblene i dekorasjonen. Her har jeg funnet frem en sinkskål som passer perfekt til 3 svibler med litt attåt

Naturmaterialer

Generelt er jeg veldig glad i å bruke mye naturmaterialer til dekor. Da er det en selvfølge for meg å bruke både mose og grener i juledekorasjoner. Siste tiden har jeg vist hvordan jeg bruker mose i ulike former og varianter. Mosekuler som jeg gjorde sist er fine i et fat, men også flotte som elementer i en dekorasjon med sølvtråd.

Husk å følge meg på Instagram for daglig grønn inspirasjon:-)

svibler med mose
Når sviblene er koblet sammen med pinner vil de stå stødig på en skål selv når de har strukket seg og er i full blomst

Monteringen

Når jeg bruker ulike elementer som her er det fint å få dem koblet sammen. Det hele bør være stabilt for å holder fasongen selv når sviblene strekker blomstene i været og blir litt topptunge. Sviblene med røttene pakket i mose kobler jeg sammen med små grener av sibirkornell som vist over. Sibirkornell er smidige grener jeg alltid har for hånden her i hagen. Disse spisser jeg i hver ende før de stikkes inn i rotklumpen uten å treffe «hjertet» på løken, det vil si bunnen av løken med kransen der alle røttene sitter festet. Ødelegges denne vil løken ofte råtne raskt. NB: løkene vil jeg ta vare på etter blomstring for utplanting til våren.

Krans av villvin
En krans av villvingrener er superenkelt å vikle sammen i akkurat den størrelsen du ønsker

For å samle elementene i denne dekorasjonen og samtidig danne en avslutning bruker jeg helt vanlig grener av Villvin. De ujevne og myke grenene er supre til å lage både store og små kranser som holder fasongen. Derfor snurrer jeg sammen en enkel liten krans som passer akkurat til omkretsen på skåla.

dekor til jul
Kransen danner en avslutning på sviblene og mosekulene som ligger oppi. Et par kongler og vips….
krans
Kramper av blomstertråd er fint å bruke til feste av pynt i både kranser og dekorasjoner

Produktliste:

Jeg valgt hvite svibler som er pakket i mose, et par mosekuler og tre grener av Villvin med litt lengde. I tillegg fant jeg noen kongler og litt pynt fra i fjoråret. Med litt vikletråd som pynt og ståltråd som kramper er alt jeg trenger på plass.

Det er ikke så mye pynt som skal til og om kort tid vil den stå med hvite blomster og en duft av jul

På denne måten kan juledekorasjoner lages med enkle midler, og blomstene vil være i fokus når de springer ut.

Nyt førjulen!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Marte
Marte
6 years ago

Mulig jeg spør dumt, men trenger ikke sviblene vann? Eller hvor lenge kan de stå med mose rundt seg?