Borddekorasjon eller bukett med høstkrans og det man har for hånden

Borddekorasjon eller bukett med høstkrans og det man har for hånden

Borddekorasjon eller bukett på bordet er alltid hyggelig enten man er hjemme alene eller får gjester. Det kan gjøres ganske enkelt ved å bruke det man har. En blandet blomsterbukett, en håndfull blomster fra balkong eller hage kan fint gjøre susen. Her brukte jeg en litt annen vri til helgen.

borddekorasjon
Kransen av hortensia med vaser i midten er en superenkel start. Jeg begynner å sette i litt blader i vasene som også gir støtte til blomsterstilkene.

Tidligere har jeg vist hvordan jeg setter opp buketter som er bundet. En mye enklere måte å sette opp blomstene på er å bruke flere mindre vaser. Jeg setter vasene i gruppe og skjærer blomstene i ulike høyder. Stikkes blomstene enkeltvis i vaser på kryss og tvers er det bare fantasien som setter grenser. Bruk det du finner eller har for hånden, det kan like gjerne være høstløv og nypegrener funnet på tur.

Avskårne blomster
Vasene er fylt med vann og blomstene ligger klar for snitting. Skjær blomstersilken rett før du setter i vase så trekker de vann bedre

Vi har tre gamle vaser fra den Norske glasskunstneren Benny Motzfeldt som jeg er veldig glad i. Kuleformen og den lille åpningen på disse gjør at blomstene får en fin spredning og støtte. De tre små vasene fikk akkurat plass i høstkransen av hortensia jeg lagde for noen dager siden. Hagen inneholder fortsatt en del blomster og farger som er supre å bruke i vasene så det var bare å ta en runde ute med saksa.

Hortensia krans
Settes det grønne i først gir det en god støtte til blomstene som kommer etterpå. Cotinus coggygria bladene er dramatisk mørke.

Jeg fant en liten gren med japansk dverglønn, Cotinus (parykkbusk) blader, noen Pyntekorg (Cosmos bipinnatus) og noen herlige sjokoladekosmos (Cosmos atrosanguienus). Vips er det massevis nok. Når blomstene står slik i småvaser gjør de mye ut av seg og det trengs ikke så store mengder for å få en god effekt.

Dekorasjon hortensia
Jeg synes disse kombinasjonene er utrolig flotte og glad i kontrasten det mørke gir

De mørke bladene og sjokoladekosmos blomsten er en super kontrast til de lyse lette Pyntekorgblomstene som går i sarte rosatoner. Begge variantene blomstrer rikt fortsatt og har en ok holdbarhet i vase.

Krans
Pynt på bordet i helga

Nå i oktober er dagene kortere og det blir raskt mørk når vi kommer hjem fra jobb. Da er det ekstra hyggelig å ta inn de blomstene som fortsatt finnes for å nyte fargene inne i varmen.

God helg!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments