Flytt sensommerhagen inn med blomster i vase.

Flytt sensommerhagen inn med blomster i vase.

Med blomster i vase er det enkelt å flytte sensommerhagen inn i stua! Finn vaser og glass, og fyll opp med alle de gode metta fargene som finnes ute nå. Jeg tok en runde i hagen for å fylle 3 vaser som ble kjøpt på salg i for, men endte opp med et helt annet blomsterarrangement enn opprinnelig tenkt!

blomster i vase
Utgangspunktet var at jeg ville finne noen enkle blomster til disse tre vasene

Jeg har nesten alltid en idé som utgangspunkt når jeg skal sette opp en bukett eller dekorasjon, men veldig ofte ender jeg opp med noe helt annet. De individuelle forskjellene på blomster og annet levende materialer tar deg raskt i den ene eller andre retningen. En blomst har personlighet, stilken kan ha en helt spesiell krumning og vinkelen på «nakken» er ulik fra blomst til blomst.

blomsterarrangement
Her plundra jeg litt med en grein fra vrihassel. Istedenfor å tvinge den dit jeg ville, var det bare å finne på en annen vri:-)

Så lenge vi jobber med organisk materiale er det ingen fasit, og individuelle variabler utgjør halve moroa. Forsøk å se potensiale i blomstene, og la dem få spillerom innenfor de rammene du tillater. Denne gangen endte jeg opp med maksimalisme utover hele stuebordet!

høstblomster
Etter at de første blomstene er satt i vase var det tid for å finne flere, Cosmos, Kjempeverbena, Georginer og noen strå.
Arrangementet:

Etter å ha fått vrihasselgrenen på plass måtte jeg revurdere hele greia. Den ville nemlig ikke stå i den retningen jeg ønsket meg! Med en «vrang» grein dukket plutselig en annen mulighet opp i en form som kunne ligge utover bordet. For å få det til å henge sammen måtte jeg bruke noen bittesmå gamle medisinglass. Små glass og flasker er perfekt til mindre blomster i vase som kan settes utover.

Blomster i vase
Etter hvert som blomstene blir snittet og kommer i vasene tar det form. Jeg lar dem stå i ulike høyder og retninger, men beholder den skrå overlinja ned mot bordflaten

Det vi putter i vase har ofte ulik holdbarhet, men bruke du flere småvaser er det enkelt å bytte ut noen elementer uten å ødelegge resten av arrangementet!

vaser med høstblomster
Etter at alle blomstene er satt inn la jeg noen lange strå innimellom for å forsterke og stramme opp overlinja. Dette gir en litt strammere form selv om det er mange små elementer.

Blomster i vase behøver ikke være så komplisert. Det er ikke nødvendig tenke så mye på teknikken så lenge du finner, og setter sammen, akkurat det du liker! Plukker du fra sensommerhagen må det bare bli bra! Nå er det massevis av herlige farger i blomster og bladverk som gir spennende kombinasjoner:-) Det enkelte ting som er ufravikelig: Et godt snitt, ren vase med rent vann og ikke blader og rusk i vannet! Dette er for holdbarhetens skyld som jeg skrev om her .

blomsterarrangement
Sett rett ovenfra er arrangementet ganske smalt og holder seg innenfor mine tenkte linjer. Jeg har også holdt meg nogenlunne til samme del av fargepaletten.

Raidet jeg hadde i hagen endte opp med denne listen av blomster jeg brukte i arrangementet:

  • Vrihassel
  • Pyntekorg
  • Sjokoladekosmos
  • Rose «Heritage»
  • Dvergslirekne
  • Georgine
  • Kjempeverbena
  • Pelargonium
  • Kløver/Oxalis
  • Kjempesøtgras (strå)
kontraster
Noen kombinasjoner synes jeg er magiske. Her er Austinrosen «Heritage» og sjokoladekosmos.

Husk å følg meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

Fyll det du har av vaser og ta alle fargene inn for maksimal fargeterapi!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Jannicke
5 years ago

Nydelig og kreativt arrangement. Du får det til å se så enkelt ut:) Det er en fryd at vi fortsatt kan hente inn skjønnheter utenfra.
Jannicke