Høstbukett med hva du finner i hagen til helgen.

Høstbukett med hva du finner i hagen til helgen.

Vi har hatt en utrolig fin høst så langt og det er fortsatt masse fine blomster å kunne ta inn fra hagen og sette sammen til en lubben høstbukett. Georginene er takknemlige med blomstring fortsatt og har flere knopper på lur. Her i hagen får georginene stå så lenge som mulig, og jeg tar ikke knollene inn før de har fått en frostnatt slik at bladverket klapper litt sammen.

Georginer
Herlig å kunne fråtse i farger. En lav vid vase er perfekt til en tett høstbukett med hva jeg fant i hagen

Når jeg samler og setter sammen en høstbukett synes jeg det er det fint å blande farger. Høsten er jo en tid for mye farger og kombinasjoner ute så hvorfor ikke samle dette i en bukett. Farger er gøy og det meste passer sammen nå:-)

høstbukett
I en slik bukett med så mye ulike blader og blomster er det viktig med et godt bindepunkt for å holde det hele sammen på en enkel måte. Rene stilker og ikke blader og rusk i vannet

Mettede høstfargene i bladverk er supert å bruke sammen med de sarte og litt sommerlige Pyntekorg eller Cosmos bipinnatus.

Cosmos bipinnatus
Kosmos og blader fra parykkbusk er en god match

Cotinus eller Parykkbusk med burgunder blader er en herlig kontrast til både varme høstfarger og rosatoner. Georginen «Phantom» inneholder både rosa og oransje toner i samme blomsten. Fortsatt er det en del phlox i staudebedet:-) Georginen «Arabian night» gir også en fin dimensjon i fargene.

Høstbukett
Ulike Dahlia med typen «Phantom» i topp som har både rosa og oransje toner

En slik lav og tett bukett er holdbar. Blomster og blader støtter hverandre. Sammen sørger de også for en høyere luftfuktighet som er bra for blomstene. En ren vase og de vanlige bukett tipsene jeg har gitt tidligere vil gi også være med på gi en lengre holdbarhet og levetid! Husk å sette kjølig om natta og når du ikke er hjemme. Ut i hagen eller på balkongen funker bra så sant det ikke er frost.

Lav tett bukett
Høstbukett klar til å fylle stua med farger

Hvis det ikke er så mye blomster igjen i hagen kan man fint kjøpe en bunt på vei hjem og supplere med blader og grener som finnes ute. Lønneblader og annet på veien er også kjempefint å bruke. Man tager hva man haver.

Nyt høsten!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments