Høstkrans av hortensia etter sommerblomstringen

Høstkrans av hortensia etter sommerblomstringen

Høstkrans av hortensia er veldig enkelt å lage og blir flott nå. Hagehortensia har blomstret i lang tid slik at blomstene nå er «modnet» og herlig rustikke. Nå kan de holder både form og farge selv når de tørker. Små bunter av hortensia, en halmkrans og litt ståltråd er alt som skal til. Vips har du en krans til døra, veggen eller bordet, slik gjør jeg det:-)

hortensia
Høstkrans av hortensia er dekorativt og holdbart

Jeg er veldig glad i å bruke blomster og plantedeler fra hagen eller naturen i ulike dekorsammenhenger. Hver eneste årstid har noe å by på som kan brukes, og akkurat nå er det blomsterklasene til hortensia som er superfine. Hortensia gir et stramt og rent uttrykk hvis den brukes i en høstkrans. I fjor viste jeg hvordan jeg lager mosekrans og det er akkurat samme teknikken jeg bruker her.

Hydrangea
Her har jeg klippet av hortensiablomster og gjort klart en halmkrans. Begge deler fås også kjøpt i blomsterbutikker
Vikletråd festes godt og legges et par runder rundt kransestammen. Saksa er klar
Små buketter eller grener med blomster klippes av og legges i samme retning på kransen
Høstkrans
De små bukettene festes fortløpende med vikletråden. Stilken er sprø så ikke stram for hardt
høstkrans
Når jeg kommer helt rundt løftes de første bukettene forsiktig med tommelen slik at stilkene på de siste bukettene kan stikkes innunder og festes så skjøten ikke synes på den ferdige kransen
hortensia
Når hele kransen er dekket snur jeg den rundt og fester ståltråden godt på baksiden

I sommer var hortensiaen blå, men etter lang blomstring mister de fargene. De blir mer eller mindre grønne og kun en anelse av den opprinnelige fargen er igjen. På dette stadiet er celleveggene sterkere og hele klasen med blomster vil fint kunne tørke og holde fasongen. Klippes de for tidlig vil blomsten kollapse uten vann. Når de er «modne», som nå vil de også være fine rett i en vase. Avskårne hortensia er nå også i blomsterbutikkene, de kan som regel brukes. NB, vanlig hortensia i potte vil ikke fungere til dette.

kransebinderi
Ferdig høstkrans av hortensia

Nyt høsten!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments