Slik gir jeg en «litt sliten» tulipanbukett nytt liv som borddekorasjon

Slik gir jeg en «litt sliten» tulipanbukett nytt liv som borddekorasjon

Knitrende og spenstige buketter med tulipaner i mange farger er noe vi konsumerer i disse dager. De gir den ultimate vårfølelsen, men etter en uke er de som regel ganske slappe i fisken og henger med hodet. Tulipaner som borddekorasjon er et godt alternativ for å utnytte selve blomstene når bladene blir gule i tuppene.

tulipaner som borddekorasjon
Jeg synes tulipanblomstene er nesten på det flotteste mot slutten av bukettens levetid

I vanlig romtemperatur er det begrenset holdbarhet på tulipaner. Etter noen dager er det en bukett med gule blader og lange dvaske stilker. Selve blomsten derimot kan fortsatt brukes siden den nesten er på det flotteste og mest utsprungne. Ved å bruke tulipaner som borddekorasjon kan vi få glede av et vårlig og fargerikt middagsbord. Når vi skjære dem korte bruker vi kun det fineste, nemlig blomstene. Annet grønt kan vi klippe litt av andre planter eller gå ut å finne noen grener.

Tulipaner som borddekorasjon
Her bruker jeg ulike vaser og lykter. Kornellgrener, eucalyptus og oliven er de grønne elementene som også ligger på bordet mellom vasene

Skal du ha middagsgjester er det hyggelig å pynte litt på bordet. Du kan enkelt dekorere med ulike vaser og lykter som du har stående. Her legger jeg vekt på å bruke elementer som går i samme fargepalett. Blir det for mange farger i vaser og lykter kan det noen ganger oppleves litt rotete. Denne gangen er det blomstene som skal få spille hovedrollen og stå for fargene, det er jo tross alt nesten vår:-)

Tulipaner som borddekorasjon
Jeg begynne med å fylle i grønt og grener. Dette skaper rammeverket og støte til blomstene som kommer senere

Dette er en måte å lage borddekorasjon er gøy og krever ikke stort teknikk. Jeg vil si at «man tager hva man haver» og gjør det enkelt. I tillegg til tulipanbuketten var jeg i vinterhagen og fant et par grener med eucalyptus, noen olivengrener og et par blader av mørk Phormium tenax. Ute er det en rød sibirkornell som fikk være med. Det morsomste var kanskje en pelargonium som nekter å hvile. Den har fortsatt å komme med blomster og sto i full blomst selv med 5 grader og lyst! Vi kan ikke alltid temme og styre naturen.

Tulipaner som borddekorasjon
Tulipanblomstene trenger ikke lange stilkene eller blader når de skal i små vaser. Jeg kutter alltid stilken på tulipaner rett over.
10 tips for å lage denne type borddekorasjon /arrangement:
  • Hold det lavt slik at det er enkelt å snakke med dem på andre siden av bordet
  • Vaser og lykter i nogenlunne samme fargepalett, formene kan variere for å skape spenning
  • Samle elementene på midten så det blir en jevn linje som ikke kommer i konflikt med servise og glass
  • Fyll alle vaser med vann før de settes utover
  • Begynn med blader, grønt og/eller grener. Dette kan gi god støtte til blomstene
  • Bruk blomster som er saftspent og vasstrukne
  • Snitt blomstene fortløpende rett før de settes i vasene
  • Tenk deg en maks høyde på arrangementet og hold deg innenfor denne. Varier gjerne høyde og vinkler innenfor den tenkte rammen for å skape spenning
  • Tenk på hvor lykter og lys plasseres slik at blomstene ikke blir brent
  • Blader, grener og en del blomster kan legges på bordet siden dette skal kun holde seg fint en kveld, dette kan gi en god effekt og fin helhet. Pass på at det ikke er ting som setter flekker på duken
Gjenbruk av en tulipanbukett og litt diverse blomster og grønt er alt som trengs

Det er takknemlig å bruke tulipaner som borddekorasjon siden de gjør mye utav seg og er noen ordentlige fargeklatter. Den ene middagsgjesten er en god venn og blomsterdekoratør, Han minte meg på et tips om å «brette» ut blomstene. Dette er noe som er blitt gjort mye av for å få blomstene til å ruve eller fylle mer. I en del binderi og sammenhenger skal blomstene være på det flotteste til en anledning. Eksempler på det er bryllup eller begravelser. Blomster koster mye her i nord og da må man få maksimalt ut av det vi har. I tillegg får en enkel tulipan et helt annet uttrykk!

gjenbruk av tulipan
Brettes kronbladene på tulipanen ut skifter den helt uttrykk til en morsom og litt naiv blomst

Med tulipaner som borddekorasjon og med de korte stilkene vil de faktisk stå godt hele kvelden og gjerne noen dager til.

Tulipaner som borddekorasjon
Velkommen til bords

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Tore Skarphagen
Tore Skarphagen
6 years ago

Denne var fin!!??