En vase med gress og blader som alternativ bukett

En vase med gress og blader som alternativ bukett

En vase med gress og blader er noen ganger et godt alternativ til en blomstrende bukett. Det er ikke alltid man har tilgang på blomster eller at det er så mye å plukke i naturen eller hagen. Gress, blader i grønt eller kvister kan være et godt og dekorativt alternativ til å fylle vasen som er både billig og holdbart.

bukett
Brukne papyrusbladene, en skarp kniv og en vase med glassperler er alt som trengs denne gangen

Under ryddingen av drivhuset for noen dager siden klarte jeg å brekke noen stilker på en papyrus plante jeg har stående der. Papyrusen er lett, frodig og dekorativ. Hver enkelt stilk er svært porøs har dessverre lett for å brekke. Bladene er ganske stramme i utrykket med en rett stilk og en rosett av blader som står ut sideveis på toppen som en liten «palme» med andre ord; dekorativ til en vase med gress og blader.

vase med gress
Jeg fyller vasen godt opp med helt rene glassperler og deretter rent vann et par cm over perlene

Når jeg hadde klippet av de brukne bladene hadde jeg ikke hjerte til å kaste dem på komposten men ville heller bruke dem i en firkantet vase vi har. Den kantete rette formen på vasen er kul å ta igjen med rette stilker og stramme linjer.

vase
Som alltid snitter jeg på skrå og får snittflaten hurtig under vann

Tidligere har jeg ved noen anledninger gitt tips om hvordan å sette sammen en bukett i spiral. Dette er en vanlig teknikk på buketter. En annen og veldig spennende teknikk er parallellbinderi. Ved å sette opp blomster og gress parallelt kan du enkelt skape rom av luft ved hjelp av blomster og grønt. Med stramt gress og stram vase gir dette noen muligheter og en effekt som jeg liker godt.

Parallellbinderi
De rette stilkene står parallelt og blir som en liten luftig skog

Når vi skal lage en parallell bukett vil vi kunne binde denne på samme måte som andre buketter. Her bruker jeg noen gamle glassperler jeg kjøpte for mange år siden. Dette er små perler i glass som vaskes godt mellom hver gang og brukes gang på gang. Når jeg fyller vasen med disse vil jeg lett kunne stikke blomster ned akkurat der jeg ønsker uten at de faller overende. Det går også fint å bruke gode gammeldagse små klinkekuler. De vil gi en stabil støtte for blomster, gress eller grener.

vase
Glassperlene har jeg hatt i mange år og er morsomme å bruke. Enkelt å rengjøre etter bruk og skylles i et dørslag.
vase
Glassperlene gir god støtte til stilkene og ser ut som fiskeegg:-)

Har du en vase som er vanskelig å bruke? Er det vanskelig å få blomstene til å stå pent akkurat slik du vil? Da kan klinkekuler eller tilsvarende materiale være gode hjelpemidler.

Papyrus
Toppen på papyrus består av blader som står rett ut og danner en liten krone. Her er også «blomstene»
papyrus
Litt annerledes vri til vasen

Nyt sommeren og fyll vasene med det du finner:-)

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments