Siste innspurt for ferdig drivhus i hagen:-)

Siste innspurt for ferdig drivhus i hagen:-)

Etter en intensiv påskeuke var siste innspurten med å få ferdig drivhus unnagjort. Reisen fra å måle opp arealet i hagen til et ferdig drivhus har vært spennende og lærerik. Nå var det platene som skulle på plass i det oppsatte rammeverket med profiler.

Polykarbonat plater
Platene passer perfekt men de har en side med UV filter som skal vende ut. Jeg venter med å dra av beskyttelsesfilmen for å være helt sikker på at de blir satt inn riktig vei.

Jeg har lært mye og fått en del påminnelser i prosessen med å få ferdig drivhus.

Drivhus
Steg for steg tar drivhuset og rommet form

Etter å ha fått opp rammeverket og alle profilene var det klart til å legge på platene. Jeg valgte å gå for 10mm polykarbonat istedenfor glass. Det er to hovedårsaker til dette. Polykarbonatplatene isolere slik at jeg forlenger dyrkingssesongen uten å måtte tilføre så mye varme. Varmetapet fra enkle glassplater er mye større enn 10mm plater med kanaler. En annen årsak er at sola ikke svir plantene. Med enkle glassplater ville jeg måtte ha ekstra beskyttelse mot den sterkeste sola. Platene bryter lyset slik at de ikke gir brennskader på blader og planter. På minussiden vil jeg ikke se igjennom platene. Når jeg er i drivhuset skal jeg allikevel bare se på alle de fine plantene og blomstene som er der:-) Et alternativ kan også være å legge plater i taket og glass i sideveggene for å få kunne se ut.

Siste innspurten var utrolig morsom. Platene passer akkurat inn i profilene. Det er bare å sette på en list oppe og nede kile forsiktig fast i rammeverket. På yttersiden er det en ny profil som skrus på i skjøten mellom platene for å tette og klemme det hele sammen. Når rammeverket, platene og listene utenpå er satt sammen er det hele en fast konstruksjon. Alle delene er med på å stabilisere, det er ingen bevegelse og det hele kjennes solid.

takplater
Taklukene settes sammen og kobles på etter at takplatene er montert

Etter hvert som platene kommer på begynner rommet å ta form. Det oppleves veldig annerledes når veggene kommer opp, og ikke minst taket. Plutselig er det lunt. Med taklukene og dør på plass er temperaturene raskt mye høyere enn ute.

drivhustak
Takluker på plass med temperaturstyrt åpner som sørger for stabil temperatur

De fleste plantene trives ikke med altfor høye temperaturer. Med automatiske åpnere slipper du unna med mye tilsyn. Å passe på åpning og lukking av taklukene kan fort bli litt ekstra å passe på. Gasspatronen begynner å åpne lukene på ca 22 grader.

drivhusmontering
Ferdig drivhus klar til innflytting. Noen potter er allerede på plass…

Da er det klart for innrykk av planter!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments