Drivhusprofiler på plass og «god ventilasjon»

Drivhusprofiler på plass og «god ventilasjon»

Denne påskeferien hadde jeg fullt fokus på drivhus. Etter mye graving, støping, fundamentering og grunnarbeid er jeg kommet til den morsomme delen. Nemlig å bygge opp. Sokkel og grunnflaten ga en indikasjon på størrelse og omriss men det er noe helt annet når det sees ferdig oppsatt med drivhusprofiler på plass…

oppbygging
Jeg starter med gavlveggen. Stille vær uten vind er en fordel så ingenting vrir seg.

Som med all oppussing er nedriving og grunnarbeid en tung jobb som bare må gjøres for å komme til mål. Når gjenoppbyggingen først er i gang så går det hele mye lettere. Steg for steg tar det hele form og noen ganger blir det nesten enda bedre enn man har forestilt seg, akkurat som nå:-)

Sidevegg drivhus
Med den ene sideveggen satt opp blir det hele mye mer stabilt.

Dette drivhuset var som det største Meccano byggesettet jeg har vært borti. En god bruksanvisning var nødvendig. Med flere hundre skruer, muttere og pakninger som skal brukes nå og underveis gjelder det å holde tunga rett i munnen. Når jeg startet med å sette det hele sammen så jeg også hvor viktig det var å være nøyaktig med sokkelen. Jeg hadde en ørliten forskyvning i et hjørne som ga litt hodebry. Når dette var fikset og justert gikk det bedre.

drivhus
Alle delene legges ut på eksakt plass for å få en oversikt. Tristan følger nøye med!

Det er ikke rom for mye skjevheter så min oppfordring er igjen; vær pinlig nøyaktig med grunnarbeidet.

Nøyaktighet og lesing av bruksanvisning er noe jeg bare må understreke igjen. Ved flere anledninger har jeg blitt litt utålmodig og begynt å ta noen grep på forskudd… Derfor er det ikke bare en skrue og mutter som er festet både to og tre ganger kan jeg si! Les nøye og hold styr på alle delene. Denne gangen ble min tålmodighet og strukturerte (eller mangel på dette) arbeidsmetode satt på prøve.

drivhus
Med alle vegger på plass er det bare å montere taket.

Jeg tok steg for steg la en plan. Ved å finne frem akkurat de drivhusprofiler som skulle brukes i neste steg kunne jeg danne meg et bilde. Et eksempel er endeveggene. Her la jeg alle delene utover akkurat slik de sto på tegningen og skulle være i virkeligheten. På denne måten var det enklere for meg å få oversikten. Med en oversikt i hodet og tegning i handa gikk det hele ganske bra. Fastnøkkel, vater og skrutrekker har vært mine gode påskevenner:-)

drivhus
Ikke helt av seg selv men, vips var rammeverket på plass og klart for glass/plater

Etter å ha satt sammen det hele er jeg mektig imponert over de som har tegnet og produsert. Noen har tydeligvis tenkt! Det skal jommen meg mye planlegging til for å ha alle sammenføyninger og fester i orden. Hva som bærer og stabiliserer i tillegg til at alle drivhusprofiler som skal passe sammen på millimeteren. Veldig imponerende! Ferdig satt opp er det luftig, fint og stabilt. Ventilasjonen er det ikke noe å si på. Snart kommer platene på!

Målet innen rekkevidde!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Ingrid
Ingrid
5 years ago

Hei! Vi driver og setter opp drivhus, og jeg lurer på hvor mye en «ørliten» forskyvning er? Med andre ord, hvor nøye må vi være med fundamentet? Millimeterpresisjon? Og hvordan rettet du opp forskyvningen etter at betongen hadde herdet?