Hyggelig overraskelse med glemte Svibler fra vinterhagen!

Hyggelig overraskelse med glemte Svibler fra vinterhagen!

I en travel hverdag er det ikke alltid like greit å huske på alt. For noen dager siden kom jeg over en liten skatt jeg hadde glemt ute i vinterhagen. I starten på desember kjøpte jeg en del svibler som jeg har brukt i ulike sammenplantinger og dekorasjoner til jul. Heldigvis varer jula helt til påske… Noen var nemlig glemt i en krok.

Hyasint
Fantastisk duft og herlig hvit som passer til alle sesonger

En av tingene jeg skrev om før jul er hvordan du kan styre utviklingen på løkplanter ved hjelp av temperaturen. Hyasint har stort sett det de trenger av næring i løken så det er kun litt vann som må til for en god utvikling av blomstene. Lys og temperatur er selvsagt også viktig.

Hyasint
Blomstene er også holdbare i vase.

Da jeg var å kikket til Pelargoniene fant jeg noen Hyasint løker som akkurat hadde begynt å springe ut. Disse har stått i ca 8 uker og fortsatt ikke i full blomst. Dette er et godt eksempel på at temperaturen styrer holdbarhet og lengde på blomstringen. Spesielt når det gjelder løkplanter. Nå måtte jeg bare nyte synet av dem inne. Jeg satte dem sammen i en gammel kobberbøtte og dekket til med litt rester av grønn mose som jeg plukket sent i høst. Mosen har holdt seg godt i en pose lett fuktig og plassert kjølig.

Vips var det en hyggelig gruppe blomster til bordet.

Enkeltblomstene holder en god stund uten vann. Supre til dekorasjoner og kan for eksempel tres på en sølvtråd og brukes til bordpynt.

Husk å stelle pent med Svibel løkene etter blomstring. Lys plassering og lett vanning slik at bladene får tid til å vokse og samle næring til løken. Plant løken ut i hagen når telen er borte og når det er mulig å grave dem ned. Disse vil komme igjen og gi glede år etter år.

Hyasinthus orientalis
Ekstrabonus med velduftende svibler når dagene blir lysere

 

Jula varer helt til påske!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments