Ikke kast gamle blomsterløk, plant dem på nytt!

Ikke kast gamle blomsterløk, plant dem på nytt!

Etter jul er det mange som sitter igjen med blomsterløk av svibler som er avblomstret. Etter påsken har du helt sikkert påskeliljer eller kanskje perleblomster og krokus. Alle løkplantene som du får i potte er det lurt å ta vare på.

Perleblomster spares også for å plantes ut senere

Etter avblomstring kan du sette blomsterløk et sted de ikke er i veien, og ikke synes så godt. De kan gjerne stå lyst og kjølig, men vann dem litt underveis slik at det grønne får utvikle seg. På den måten samler de ny næring til løken, og er bedre rustet til utplanting til våren. Ikke klipp av bladene, her ligger det masse næring som skal tilbake til løken. De kan gjerne stå kjølig frem til utplanting, og disse typene blomsterløk tar ikke skade av å ha en temperatur ned mot 0 grader og litt til selv om de er i vekst.

Husk å følg meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

Påskeliljer fra i fjor med ny blomstring

Utplanting.

Så fort jorden ute er klar til å bearbeides er det bare å grave løkene ned. Gjerne med blader på. På bildet over er det en potte med påskeliljer fra i fjor som ble satt ned i jorden i utkanten av plenen. Det er bare å grave ned løk i kroker og kriker av hagen. Har du ikke hage selv så gi dem bort til venner som har hage. Det er veldig synd at gode blomsterløk som har livets rett bare går i søpla.

Svibler som har stått fra Jul

Her har jeg en gjeng med Svibler fra jul som har stått å ventet. I går satte jeg dem ned i en gruppe mellom noen stauder. Bladverket vil snart være skjult av staudene. Sviblene og andre blomsterløk fra tidligere år står nå med knopper her og der. Tidlig blomstrende og dufter herlig!

Mere gjenbruk!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments