Etter jul er det mange som sitter igjen med svibler som er avblomstret. Etter påsken har du helt sikkert påskeliljer eller kanskje perleblomster og krokus. Alle løkplantene som du har i potte er det lurt å ta vare på.

Perleblomster spares også for å plantes ut senere

Sett dem i en krok eller et sted de ikke er i veien. Vann dem litt underveis og la dem få lys slik at det grønne får utvikle seg og samle ny næring til løken. Ikke klipp av bladene. Bladene inneholder næring som skal tilbake til løken. De kan gjerne stå kjølig frem til utplanting.

Påskeliljer fra i fjor med ny blomstring

På denne tiden hvor jorden ute er klar til å bearbeides er det bare å grave løkene ned. Gjerne med blader på. På bildet over er det en potte med påskeliljer fra i fjor som ble satt ned i jorden i utkanten av plenen. Det er bare å grave ned løk i kroker og kriker av hagen. Har du ikke hage selv så gi dem bort til venner som har hage. Det er veldig synd at gode blomsterløk som har livets rett bare går i søpla.

Svibler som har stått fra Jul

Her har jeg en gjeng med Svibler fra jul som har stått å ventet. I går satte jeg dem ned i en gruppe mellom noen stauder. Bladverket vil snart være skjult av staudene. Sviblene fra tidligere år står nå med knopper her og der. Tidlig blomstrende og dufter herlig!

 

Mere gjenbruk!

Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin
Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram