Herlige Clematis «Dr ruppel» med noen av de råeste blomstene.

Herlige Clematis «Dr ruppel» med noen av de råeste blomstene.

Jeg har skrevet litt om den flotteste Clematis jeg vet her. Det var og er «Summersnow» med sin utrolige vekst, lange og rike blomstring. Summersnow har flere bruksområder med sine dekkevner og voksevillighet! Når det kommer til den Clematis i hagen med mest spektakulære blomster er det nok sorten «Dr. Ruppel» som står øverst på min liste!  Denne har ikke den mest frodige veksten her på bruket men når blomstene kommer tar den absolutt sin plass og skinner! Litt av moroa er jo at blomstene har så ulikt uttrykk.

Clematis "Dr. Ruppel"
Clematis «Dr. Ruppel» på espalier sammen med vill Kaprifol

Clematis er delt opp i 3 hovedgrupper som gjør det enklere å vite hvilket stell de skal ha. På Klematis.org  er det masse god informasjon om de ulike grupperingene og hvilket stell de respektive sortene vil ha. Dr Ruppel hører til gruppe 2 og har digre blomster. Den blomstrer både på årsskudd og fjorårsskudd. De som hører til gruppe 2 blomstrer gjerne to ganger. Første blomstringen på forsommeren gir som regel de største blomstene. Nå i august/september kommer de med blomstring nr 2. Denne foregår på årsskuddene og gir litt mindre blomster. Dr Ruppel er hardfør og skal gå fint til H5. Av en eller annen grunn visner hele planten ned hos meg hvert år. Dette gjør at jeg dessverre ikke får med den tidlig blomstringen. De nye skuddene som komme fra rota blir 2-3meter og gir kun blomstring nå på denne tiden!

Dr Ruppel har fantastiske fargenyanser
Dr Ruppel har fantastiske fargenyanser
Clematis kan også fungere fint i vase. Plukkes på rett tidspunkt og snittes riktig.
Clematis kan også fungere fint i vase. Plukkes den på rett tidspunkt og snittes riktig vil den holde noen dager.

En annen og veldig vanlig Clematis er den dypblå «The President» Denne hører også til gruppe 2. herlig blomstring både forsommer og sensommer! Rik blomstring og intens farge!

Clematis "The President"
Clematis «The President»

Mange spennende varianter og noe for enhver smak!

Nyt høsten!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments