Summersnow; en utfordrer til den perfekte klatreplante.

Summersnow; en utfordrer til den perfekte klatreplante.

For noen dager siden skrev jeg et innlegg om den perfekte klatreplante her. Dette er nok fortsatt etter min mening Klatrehortensiaen. Det er alltid vanskelig å velge en. Jeg kan i alle fall ikke bare velge en blomst eller plante. Forskjellig uttrykk, krav og egenskaper. Jeg har en Clematis som jeg mener er svært tett opptil perfekt, nemlig Clematis «Paul farges» eller også kalt «Summersnow»

Nå har jeg hatt Summersnow i en god del år, tror faktisk det er blitt 8 år. Den leverer hvert eneste år en helt fantastisk blomsterprakt og svært kraftig vekst. Jeg tør faktisk å påstå den vokser opp til en 7-8 meter på de lengste skuddene!! Den skal egentlig klippes på våren, men selv klipper jeg hver høst. Da klipper jeg den ned til ca 1 meter som får stå igjen. Med alle sine små grener samler den mengder med snø slik at grener knekker og den kollapser av tyngden til snøen. Ved å klippe ned planten, (spesielt de første årene etter planting) vil røttene også stimuleres til å utvikle seg godt.

Husk å følg meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

Clematis "Summersnow". Basen av planten blir tykk som en stamme i løpet av få år.
Clematis «Summersnow». Basen av planten blir tykk som en stamme i løpet av få år.

Opprinnelse

Clematis «Summersnow» Ble krysset frem i 1964. Foreldrene er  C. potaninii og C. vitalba. C. vitalba er småblomstrete og kommer fra Tyskland der den vokser som store kratt. Summersnow er ikke kravstor og veldig hardfør. Jeg har plantet den på et hushjørne hvor den klatrer opp og dekker hele hjørnet i begge retninger. Det er ikke så dyp jord der den står, men jevn fuktighet. Ikke mye sol på basen av planten, men mye sol på resten. Store skyer av små hvite blomster fra midtsommer og helt frem til frosten kommer. Nå i Juli er den nok på topp her hos meg og for et syn den er!

Summersnow dekker hjørnet på uteplassen
Summersnow dekker hjørnet på uteplassen. Alt dette kommer opp i løpet av en sommer…. Ren magi!

Summersnow trenger noe klatre på. Den har noen finurlige blader som holder seg godt fast i seg selv og alt annet. Summersnow er perfekt til en pergola, levegg eller en solitær søyle i hagen. Her er også armeringsnett som støtte en god løsning som du kan lese mer om her.

Summersnow sine blader vikler seg rundt nærmest hva som helst. De får et god feste!
Summersnow sine blader vikler seg rundt nærmest hva som helst. De får et god feste!
Blomstene til summersnow kommer på stilker med flere knopper. Den starter ganske enkelt som en hvis stjerne. Ca 3 cm i diameter.
Blomsten starter ganske enkelt som en hvit stjerne. Ca 3 cm i diameter.
Når blomstene har stått noen dager åpner de seg med en mengde støvbærere.
Når blomstene har stått noen dager åpner de seg med en mengde støvbærere.

Nyt sommeren!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Anne Marie
Anne Marie
3 years ago

Ser nydelig ut! Vet du om denne kan plantes på en levegg som skjerming sammen med en ramblerrose som f.eks lykkefund, eller vil de kvele hverandre?

Bente Lise Hungerholdt
Bente Lise Hungerholdt
3 years ago

Hei
Jeg plantet summersnow i fjor sommer da den vokste seg ca 2m høy.
Skal jeg klippe den noe nå, og eventuellt hvor mye da det nå våres.? Takker for svar.