Tusen takk for 6 spennende måneder og takk til herlige september.

Tusen takk for 6 spennende måneder og takk til herlige september.

Aller først må jeg si tusen hjertelig takk til alle som følger meg på SkarpiHagen. I dag er det det på dagen 6 måneder siden jeg hadde det første innlegget mitt i hagedagboka. Jeg synes det har vært utrolig gøy å kunne skrive om hagen. For min del har det vært en lærerik bevisstgjøring på mye jeg ofte tar som en selvfølge i hagen. Denne sommeren har jeg fulgt utviklingen, veksten og blomstringen på en litt annen måte. Plukker man litt her og fikser litt der…. Vips så er det gjort og hagen er i orden. Det var ikke fullt så enkelt men ikke langt ifra.

Koitrengsel rundt vannliljen
Koitrengsel rundt vannliljen

Aldri før har jeg tenkt på at jeg har samla på meg sååå mange ulike blomster i hagen! Som regel suser sommeren forbi og jeg husker kun halvparten eller enda mindre. Etter å ha dokumentert det hele en sommer, begynner jeg nå å lure på om jeg har fått samlemani. Det er jo heldigvis ikke det værste jeg kunne samlet på, og blomstergæærn kan jeg godt være. I så fall er det ikke første gang den beskyldningen er dukket opp. Jeg har fått fler spørsmål underveis om alt er fra hagen, de aller fleste tilfeller må jeg innrømme at det er det faktisk.

Sjokoladekosmos eller Cosmos atrosaguineus
Sjokoladekosmos eller Cosmos atrosaguineus

I løpet av disse 6 månedene har det også vært utrolig mye god respons med både spørsmål og innspill. Jeg vil si tusen takk for alle tilbakemeldinger og håper dere fortsetter. Jeg er kjempeglad for alle henvendelser og vil svare etter beste evne. Er det noe som savnes så gi meg gjerne et hint. Send meg gjerne en direktemelding eller mail hvis det passer bedre. Jeg har fortsatt massevis av bilder av blomster og arter  jeg ikke har skrevet om og håper det er ok at det kommer litt utover selv om det ikke er helt sesongen for de respektive? Man må jo legge planer og drømme for neste år, ikke sant? Høsten med forberedelser er under oppseiling og mye gøy som kommer etter hvert også for innendørs bruk.

Roscoea auriculata
Roscoea auriculata. Fra Ingefærfamilien.

Skarpihagen.no er stedet jeg legger ut alt innholdet mitt men har jo selvsagt en side på Facebook hvor man kan følge meg. Her legger jeg alle linkene fra dagboken på Skarpihagen.no. I løpet av de 6 månedene er det blitt nesten 1000 personer som følger meg her og jeg er ydmyk og takknemlig for hver eneste en. Det er mange som har invitert venner og bekjente til å like siden min, håper det er noe alle vil fortsette med. Det ligger også link nederst i innleggene. Liker du siden min på FB vil du få oppdatering når jeg legger ut nytt innlegg. Jeg skal i allefall gjøre mitt til å spre mer blomsterglede.

Ikke noe av det jeg gjør og har gjort er sponset eller på annen måte kommersielt. Det er også noe jeg har fått mange spørsmål om. Blomster er i dag min hobby.

Høyblad på Klatrehortensia. Selve blomsten skimtes til høyre i bildet
Høyblad på Klatrehortensia. Selve blomsten skimtes til høyre i bildet

Selv om det har vært litt vått og grått siste dagene må jeg si at september har vært FANTASTISK! Varmt og fint gjør at frukt og bær modnes. Blomstene fortsetter å blomstre. Et hagehjerte blir jo både varmt og stort når vi er så heldige. Det er jo så mye å glede seg over. Nå er det tid for å ta godt vare på hagen for at den skal klare seg gjennom en lang vinter. Samtidig som vi kan glede oss over tanker, drømmer og planene mot en ny sesong.

Islykt frosset med kokt vann
Islykt frosset med kokt vann

Blomster brukt på mange ulike måter er gøy.

Nyt hagegleden og tusen takk så langt!

 

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments