Familieforøkelse med finner, skjell og firbente i pallekarm.

Familieforøkelse med finner, skjell og firbente i pallekarm.

Kristi himmelfart er her med noen gode fridager. Ekstra bonusen er at det samtidig har kommet litt sol, varme og vår som vi kan nyte… iallefall her på Østlandet. Nå har det lenge vært kaldt og fuktig. De fleste planter har stått mer eller mindre stille og ventet på bedre tider. Når det nå varme i lufta vil planter og blomster starte et sprintløp og veksten vil formelig eksplodere for å komme ajour.

Bregne
Nytt Bregne blad

Når vi nå er i starten på mai vil det normalt være kommet litt lenger enn hva vi ser nå. Husk at selv om vi har startet på mai måned kan det fortsatt komme en og annen frostnatt. Sjekk gradestokken på kvelden og dekk til og beskytt planter som er satt ut i kasser og bed som ikke tåler frosten.

Bacopa
Bacopa

Den første delen av familieforøkelsen er med finner og skjell. Jeg tar en tur til min faste leverandør av det jeg trenger til dammen nemlig Tropex på Nordre Frogn. Her har jeg i mange år fått uvurderlig hjelp, råd og innspill på dammen. Både kunnskap og kvalitet hos Øyvind og Kjetil som driver butikken har hjulpet meg mer enn en gang. I tillegg finner jeg alt jeg trenger av utstyr til dammen, mat, vannplanter og fisk. Denne gangen skulle jeg hente en Koi som de har håndplukket i Japan. I går var den ferdig i karantene og tiden var inne for å hente denne hjem. Det kommer bedre bilder senere når den har roet seg ned i dammen. Bildene nå er tatt gjennom posen. Denne koiene er en  variant som heter Longtail Shushui 

Koi Shushui longtail
Koi Shushui longtail

Shusui har en karakteristisk blåaktig stripe på ryggen og er rød under buken. Det røde strekker seg gjerne opp på sidene og mot stripen på ryggen. Oversatt fra japansk betyr det «Autumn water» Nydelig fisk!!

Koi Kohaku
Koi Kikusui

Det ender alltid med at jeg kjøper mer enn hva jeg planlegger når jeg er her. Mens Shushuien blir pakket og klargjort for hjemreise kikker jeg i en tank med mindre fisker. Disse er også ferdig med karantene og klare for salg. Her spotter jeg etter kort tid et par som ligner på Kohaku (hvit med røde tegninger)… Når jeg får dem opp så får jeg vite at dette er en variant som heter Kikusui. Denne varianten har ekstra hvit hud med røde regninger. Huden har et metallisk skinn og fisken har som regel ikke skjell. Fantastiske kontraster mellom det røde og hvite!

Sistemann med hjem var en liten Ginrin Showa. Sort, rød og hvit i fargene. Ginrin forekommer på ulike varianter a koi. Ginrin vil si at en del av skjellene har en evne til å bryte lyset slik at det ser ut som glitter når solen skinner på dem,

Stella med sin nyfødte gjeng.
Stella med sin nyfødte gjeng.

Den viktigste familieforøkelsen var vår kjære Stella som fikk valper. Etter ni uker med drektighet kom valpene i ekspressfart. Normalt kan det ta litt tid før alle er på plass under en fødsel, de kan holde på opptil et døgn. Ofte er det behov for å hjelpe til under valping. Det er utrolig å se hvordan instinkter slår inn. Dette var første kullet hennes og allikevel gjorde hun alt helt korrekt. Skulle nesten tro hun hadde lest en lærebok. Hele fødselen og ordning med valpene var over på under 1,5 time!! Omsorgen er absolutt og rørende. Hun fikk 6 herlige langhårede dachsegutter. Disse skal om noen få uker få løpe rundt i hagen!

Her praktiserer vi også gjenbruk. Valpekassen er en pallekarm satt på hodet. Perfekt i størrelsen, stabil og fin. Når valpene er ferdige med denne setter jeg den ut i hagen og fyller med jord!

Nytt liv i huset!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments