Koi med appetitten på topp etter vinterdvalen.

Koi med appetitten på topp etter vinterdvalen.

Liten oppdatering fra Koi tanken. To uker har gått siden jeg økte temperaturen etter overvintring. Nå står gradestokken på 12 grader i tanken . Appetitten er på topp og de er ivrige med en gang de merker jeg kommer inn i rommet. Skjønner at de er sultne etter 4 måneder uten mat:-) Alle er i storform og forbereder seg på en god sommersesong.

Koi (Cyprinus carpio) er en karpefisk som opprinnelig kom fra Kina. Koi er nært beslektet med vanlig gullfisk som de aller fleste kjenner. Selv om opprinnelsen er Kina er de mest kjent fra Japan. Koi er det japanske navnet og det finnes et utall av varianter med navn som gjerne er knyttet opp til skjelltype, fargekombinasjoner osv. Koi kan bli svært gamle og store (bortimot en meter lange)

Bilder og tatoveringer av Koi sies å være lykkebringende.

Koi stiller en del krav til vannkvalitet så det er litt ting å tenke på før man anskaffer seg en Koi., Gullfisk (Carassius auratus) er mer hardfør og kan være fin å starte med. Jeg kommer tilbake til mer om Koi og dam utover våren. Hvis været er ok blir det rensing av dammen til helgen!

Karpen diem!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments