Slik lykkes du med balkongkasse eller krukke på terrasse

Slik lykkes du med balkongkasse eller krukke på terrasse

En frodig oase med balkongkasse eller terrassen er noe de aller fleste ønsker seg. En stor krukke med urter som kan plukkes til matlagningen. En tomatplante som strekker seg oppover veggen full av små søte Cherry tomater. En mengde mindre krukker og urner med blomstrende planter som en sydeuropeisk bakgård. Dette kan være noen av ønskene og drømmene for sommeren til en lykkelig balkongeier.

Ulike krukker
Ulike krukker, «Man tager hva man haver»

Uansett hva drømmen er, og hva du har lyst på er grunnarbeidet det samme. Med et godt grunnarbeid er mye gjort for suksess!  Potte, krukke eller balkongkasse med hull. God drenering og god jord. Her skrev jeg også om planting av trær i krukke på balkongen.

Husk å følge meg på Instagram for daglig doser med blomsterinspirasjon.:-)

Steg for steg

krukke
God plantekasse med hull i bunnen

I dette tilfelle har jeg en kasse med armert lettbetong. 50 x 50 cm og et par gode hull i bunnen, men det samme prinsippet gjelder for balkongkasse.

Drenering
Godt lag Leca for drenering

Jeg fyller opp med ca 10 cm Leca kuler som gir en god drenering. Dette gjør også at det ikke blir stående vann i nedre deler av kassen til høst og vinter som gir mindre fare for frostsprengning.

krukke
Duken holder jord og kuler adskilt slik at dreneringen ikke tettes.

Over Leca kulene legger jeg et lag med bark duk som du får i rull på hagesenteret. Barkduken slipper vann igjennom men holder jorden på plass. Denne legger jeg for at jorden som kommer etterpå ikke skal trekke ned mellom Leca kulene.

Plantekasse
Fylt med god jordmiks

Fyll deretter opp med god jord. Jeg blander inn litt ekstra Leca kuler også i jorden for drenering. Hagejord, kukompost, sand, plantejord og barkmuld er gode ingredienser:-)

Plantekasse
Klar til en god vekstsesong

Klar og ferdig til planting!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments