En frodig oase på balkongen eller terrassen er noe de aller fleste ønsker seg. En stor krukke med urter som kan plukkes til matlagningen. En tomatplante som strekker seg oppover veggen full av små søte Cherry tomater. En mengde mindre krukker og urner med blomstrende planter som en sydeuropeisk bakgård. Dette kan være noen av ønskene og drømmene for sommeren til en lykkelig balkongeier.

Ulike krukker

Ulike krukker, «Man tager hva man haver»

Uansett hva drømmen er, og hva du har lyst på er grunnarbeidet det samme. Med et godt grunnarbeid er mye gjort for suksess!  Potte, krukke eller balkongkasse med hull. God drenering og god jord.

Her er steg for steg:

krukke

God plantekasse med hull i bunnen

I dette tilfelle har jeg en kasse med armert lettbetong. 50 x 50 cm og et par gode hull i bunnen.

Drenering

Godt lag Leca for drenering

Jeg fyller opp med ca 10 cm Leca kuler som gir en god drenering. Dette gjør også at det ikke blir stående vann i nedre deler av kassen til høst og vinter som gir mindre fare for frostsprengning.

krukke

Duken holder jord og kuler adskilt

Over Leca kulene legger jeg et lag med bark duk som du får i rull på hagesenteret. Barkduken slipper vann igjennom men holder jorden på plass. Denne legger jeg for at jorden som kommer etterpå ikke skal trekke ned mellom Leca kulene.

Plantekasse

Fylt med god jordmiks

Fyll deretter opp med god jord. Jeg blander inn litt ekstra Leca kuler også i jorden for drenering. Hagejord, kukompost, sand, plantejord med torv er gode ingredienser:-)

Plantekasse

Klar til en god vekstsesong

 

Klar og ferdig til planting!

 

Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin
Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram