Litt gøy i vinduskarmen en regnværsdag!

Litt gøy i vinduskarmen en regnværsdag!

Alle gøyale planter er ikke vanskelige å få tak i eller koster skjorta:-) For noen uker siden kjøpte jeg søtpotet (Ipomea batatas) for å teste en sak. Jeg la den pent i vinduskarmen på kjøkkenet og ventet på at den skulle komme med noen skudd. Ikke visste jeg at dens liv hang i en tynn tråd….

søtpotet
Plantes halvveis ned i jorda

Jeg var bortreist et par dager med jobben og når jeg kom hjem var den vekk!! Lite ante jeg at min samboer så sin mulighet for middag… Den lille stakkaren ble skrelt og kuttet i fine biter. Deretter den ble vendt i olje, krydret med salt og pepper for å bakes i ovnen… Når jeg kom hjem og begynte å lete fikk jeg høre at den smakte fortreffelig… hmmm:-)

Nytt forsøk! En tur til grønnsakhandleren og kjøpte en ny fin søtpotet. Denne gangen tok jeg ingen sjanser og plantet den i en potte med god jord med Leca. Den ha nå stått i vinduskarmen 3-4 uker og er kommet med flere gode skudd og vokser ganske hurtig. Jeg venter spent på blomster. Søtpotet er ikke egentlig en potet men er i familie med vindel som vi ofte ser vokse vilt her i Norge.

Jeg har en forkjærlighet for sukkulenter og andre litt sære morsomme blomster og planter så dette kommer jeg til å skrive mer om. Dette er en gruppe planter som er svært enkle å ha hvis man gir dem noen grunnleggende ting.

  • Jord med god drenering
  • Nok lys
  • Ikke for mye vann

Nyt også en regnværsdag!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments