Russeblåstjerne, Scilla og Vårpryd er perfekt.

Russeblåstjerne, Scilla og Vårpryd er perfekt.

Scilla finnes i en del ulike varianter. Nærbildet av Vårpryd er en av mine favoritter (Puschkinia scilloides). Den vokser fint i grupper og sprer seg ved at løkene deler seg eller ved frø.

Vårpryd
Nydelige blomster på nært hold

Setter du ned en liten gruppe med løk på høsten vil den i løpet av få år spre seg. Mange blomster har noen fantastiske detaljer når du ser nærmere på dem. Det gjelder også en enkel blomst som Scilla:-)

Russeblåstjerne eller gammeldags Scilla er en veldig gammel hageplante. Den blomstrer for fullt nå og dekker gjerne store plener. Othocallis siberica er det nye navnet på denne. Før het den Scilla sibirica. Den er nå lagt til i hyasinthfamilien og ikke liljefamilien som i gamle dager. Det hender at planter bytter navn og familietilhørighet.

russeblåstjerne
Russeblåstjerne dekker store områder med plen

Scilla er perfekt å ha i plenen. den blomstrer tidlig. Frøkapslene faller ned mot bakken og modnes der. Når gresset er klart til å klippes første gang er de normalt ferdig med å blomstre. De overlever fint med de resterende bladene etter plenklippen. Løken samler næring og er klar til ny blomstring neste år. Til venstre er den tradisjonelle Scilla som du ser i parker og gamle hager rundt omkring. Denne er rent blå.

Vårpryd
Trives de blir de fort en fin gruppe

Denne gruppen ble plantet kun for få år siden og besto da av 6 -7 løker! i dag dekker den et fint mosegrodd hjørnet av plenen:-)  Mose i plenen og plenpleie tenkte jeg å komme tilbake til senere!

Nyt våren!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments