Juledekorasjon på trappa ble litt større en planlagt, og ikke akkurat minimalistisk.

Juledekorasjon på trappa ble litt større en planlagt, og ikke akkurat minimalistisk.

Juledekorasjon på trappa eller pynt ved inngangspartiet er alltid hyggelig til jul. Det er ikke noe vits med noe minimalistisk her på trappa, for i år er det maksimalisme, glitter og stas som gjelder! Det er mange alternativer med vintergrønne planter, lykter og pynt på markedet, men jeg ville teste ut noe eget. Vi har en diger plastkrukke som hver sommer er fylt med planter som må inn før frosten kommer. Vinterstid blir det ekstra tomt og denne krukka kan ikke flyttes på…

Juledekorasjon
Jeg startet med å stikke rød sibirkornell i jorda så den fryser fast. For å dekke jorda i forkant har jeg plantet Sølvtråd (Calocephalus brownii) som ikke tåler frost, men holder seg fin gjennom vinteren

I hagen har vi en diger sibirkornell som sårt trenger beskjæring. Denne har grener som er supre til å flette krans som jeg viste her. Grenene som er to år eller mer har satt en del sidegrener og skaper derfor et flott volum i en større dekorasjon! Disse er perfekte til å fylle en stor tom krukke siden de har også en god lengde.

Sibirkornell
Etter å ha koblet sammen kornellen til ønsket lengde legger jeg inn noen grener Tuja langs den ene siden oppover. På denne måten får jeg halvparten tett og halvparten transparent

Se for deg den endelige formen helt fra start, da blir det enklere å sette sammen!

Juledekorasjon
Enkleste ubehandla vikletråden til å samle alle grenene til en strammere form. Enkel å feste og vikle rundt.

Jeg ønsket meg en juledekorasjon på trappa med tradisjonelle farger i rødt, grønt og gull, samtidig ville jeg ha noe med høyde! Tidligere år har jeg plantet Calluna og Sølvtråd som fryser fast, men etter første snøværet er det ikke noe som synes lenger. Utgangspunktet er ei diger krukke fylt med jord og umulig å flytte. NB! Dette er en form for dekorasjon som kan lages i alle mulige størrelser og teknikken er den samme. Husk at tyngden i bunnen og fundamentet er viktig.

sibirkornell
Balanserende på toppen av gardintrappa setter jeg inn litt mer tuja etter hvert som jeg samler grenene med vikletråden

Siden jorda var bunnfrossen helte jeg på et par kanner med varmt vann for å tine det øverste jordlaget slik at jeg fikk stukket ned de første kvistene. Etter en natt var disse frosset fast igjen og helt stabile. Så lenge det er frost og tele vil disse stå bom fast. Med tyngden i potta er hele konstruksjonen like stabil selv om jeg jobber i høyden.

Decor trapp
Grunnformen er klar til pynting

Råvarene er enkle og rimelige:

  • Grener av rød Sibirkornell
  • En håndfull grener fra Tuja hekken
  • En spole med vikletråd (ståltråd)
  • Noen elektrikerstrips
  • Billigste boks med plastkuler i gull
Sirbirkornell til jul
For å få ekstra lengde skjøter jeg med elektrikerstrips som jeg strammer godt og klipper av det overflødige så de nesten ikke synes

Etter at de første grenene er frosset fast er det enkelt å koble på nye grener med elektrikerstrips. (elektrikerstrips er et uunnværlig hjelpemiddel!) Jeg sørger for at buen i alle grenene går i samme retning. Se for deg den endelige formen helt fra start da blir det enklere å sette sammen. Etter å ha fått ønsket lengde/høyde er det bare å begynne å surre sammen med vikletråd. Jeg fester ståltråden til grenene med jevne mellomrom for stabilitet. Jeg stikker litt Tuja inn på den ene siden oppover. på den måten får jeg en kontrast mellom de transparente grenene og den tette Tujaen.

dekorasjon på trappa
Ferdig samlet og surret er det bare å henge på litt julekuler, jeg hadde også en ferdig flettet kornellkrans som fikk være med

I vanlig dekorasjoner eller buketter er det en tommelfingerregel at 1/3 av en bukett er nedenfor bindepunktet og 2/3 er over. Jeg tenkte meg derfor en juledekorasjon som var ca 2 x høyden av potta. Det vil si drøyt 2 m, men ble mer enn 3m høÿ og vel så det!:-) Overdimensjonering kan noen ganger være et morsomt og overraskende element.

dekorasjon trapp
Med julekuler i gull, krans, grønt og rødt fikk jeg med alt jeg ønsket meg til jul

Nå ble denne diger men den kan fint gjøres i en mindre versjon i krukke eller en urne med litt tyngde. Finn en god base og tilpass enkelt der den skal stå.

dekor til trapp
Velkommen til jul

God jul med juledekorasjon på trappa!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments