Adventsstake med krans og gammel julepynt

Adventsstake med krans og gammel julepynt

Mange har adventsstake i ukene før jul. Jeg husker fra barndommen at det var så hyggelig å tenne et lys hver søndag. Nedtellingen til jul er jo stas for både store og små:-) Dessverre kan en adventsstake være fryktelig brannfarlig med tørre kvister og julepynt. Her er en variant jeg bruker som ikke er fullt så brannfarlig. MEN: det selvsagt viktig å ALDRI gå fra levende lys!

juledekorasjon
Et gammelt kobberfat er underlaget for denne adventsstaken. Her kan det brukes hvilket som helst flatt underlag. Her har jeg søla med litt vann:-)

For kort tid siden viste jeg hvordan jeg lager en enkel krans, med ulikt grønt fra hagen. Fordelen med denne typen krans, er at den kan lages i eksakt den størrelsen du ønsker deg. Jeg lagde den i passende diameter slik at den ble perfekt for et flatt fat jeg har. På den måten fikk jeg en superenkelt base for en adventsstake. Nå er jeg ute i siste liten men bedre seint enn aldri.

Husk å følg meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

krans
Enkleste kransen danner en fin ramme for en adventsstake. Jeg har brukt grønt som ikke drysser når det tørker.

Jeg rasket sammen litt av det jeg hadde, og fire lysestaker i ulik høyde gjør at selve lyset kommer godt over alt som er brennbart. I trygg avstand fra det grønne kan jeg sette i vanlige kronelys. Lysestakene er i krystall, og blir heller ikke varme nedover. Siden jeg ikke har fått tent lys tidligere i advent er det hyggelig at det er ulike høyder, så ser det «riktig» ut.

lysestaker
Kransen på fatet, og lysestaker i midten. De er så høye at lyset vil aldri komme ned til brennbart materiale. Her bruker jeg noen lysestaker jeg fant på loppemarked. (Iittala av typen Festivo) et par svibler pakket i mose får også være med:-)

Enkleste fremgangsmåte i verden:

  • Krans legges på fatet.
  • Lysestaker i ulike høyder settes i midten.
  • Fyll på det det du har av pynt i mellom lysestakene.

Naturmaterialer er gjenganger hos meg, også i dekor og pynt til jul. Naturen har så mye flott å by på året rundt så det må jo benyttes. Tre svibler pakket i mose får være med. Ellers bruker jeg noen kuler og litt stjerner. Julepynten sparer jeg fra år til år, og har etterhvert fått en stor eske med det rare i. Etter jul er det super tid å handle julepynt på salg, og man vet aldri hva man kan få bruk for;-)

juledekorasjon
Lysestakene kommer godt over alt brennbart. Jeg bruker svibler og gammel julepynt. Kongler og litt kanel hører også julen til,

Jo nærmere jul vi kommer, synes jeg det er greit å hive på med glitter og stas. Gammel julepynt tas frem og settes sammen i nye sammensetninger, og på den måten får det et nytt liv. Jeg forsøker å gruppere når jeg dekorere. Spres alt jevnt utover, vil det lett kunne se noe rotete ut. Tydeligere gruppering av pynten gjør det hele litt renere i uttrykket.

lysestake
Her samler jeg en gruppe med kuler i ulike størrelser slik at det er overvekt av runde former
lys til jul
Snart er det jul og denne vil kunne vare hele jule igjennom

God adventstid 🙂

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments