Syriner i mengder, hvordan få en bukett syrin til å holde lenger i vase?

Syriner i mengder, hvordan få en bukett syrin til å holde lenger i vase?

Våren er en fantastisk tid med muligheter for å plukke inn allverdens av blomster. For meg er en duft av syrin synonymt med mai og vår. Hva med en raus bukett syrin som fyller hus og leilighet med herlig duft. Slik får jeg dem til å vare lenger.

Den ultimate vårbuketten
Den ultimate vårbuketten

Syriner er litt vriene å få til å stå i vase. Mange opplever at de henger med hode etter kort tid siden de ikke klarer å trekke opp vann. For å unngå dette og å kunne glede seg over en bukett syrin i vase lengre er det et par enkle tips:

Syrin i vase
Plukk gjerne syrin tidlig på morgenen når de har hatt en kjølig natt til å trekke opp vann uten at for mye har fordampet. Da har de beste utgangspunktet

Gi Syrinene et langt godt snitt (gjerne med en skarp hobby/tapet kniv) før de settes raskt i temperert vann. Bli stilken liggende på benken etter at du har snitten den ville jeg anbefalt et nytt snitt. Fra snitting til den står i vann bør det ikke gå lenger tid enn det du klarer å holde pusten. Noen sverger også til å skrape av barken på de nederste 5 cm av stilken. Beste tiden å plukke er på morgenen. Plukkes de på morgenen er blomster og blader saftspente. De har hatt en natt med litt kjøligere temperatur til å fylle opp alle reserver. Plukkes de senere på dagen eller i sol / vind vil de starte med et lite underskudd av veske i blomstene og derfor henge fortere.

Sett gjerne buketten kjøligere på natten, dette gjelder alle avskårne blomster. Har du muligheten til å sette den ut på natta så sett den et sted hvor det er skygge og ikke vind. Vind tørker raskt ut en plante og i særdeleshet avskårne. Sola bør også unngås. En bukett med avskårne blomster vil ha problemer med å suge opp nok vann til å erstatte fordampningen. (Gjelder for alle avskårne blomster)

For å forlenge holdbarheten til en bukett syrin så er følgende:

  • Plukketidspunkt, morgen
  • Langt godt skråsnitt og raskt i vann
  • Settes litt kjølig om natten
  • Unngå at buketten står i sola
  • Rent nytt vann annenhver dag
Syriner i mengder
Syriner i mengder

Husk å følge meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

Nyt våren!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments