En annerledes vase fra Bjørn Wiinblad Denmark med mange ansikter.

En annerledes vase fra Bjørn Wiinblad Denmark med mange ansikter.

Gøyale vaser kan man sjelden få for mange av. Da jeg var på messe for litt siden kom jeg over en annerledes vase fra Bjørn Wiinblad Denmark. Selvsagt klør jo jeg i fingrene etter å få leke litt med en ny vase. Med et lekent og blomstrende uttrykk på vasen er det gøy å kunne dekorere, og se hvilke blomster som kan passe.

annerledes vase
Blomsterhode vase fra Bjørn Wiinblad Denmark er dekorativ både med og uten blomster. Alle hullene gir støtte til ulike blomsterstilker

Min umiddelbart idé var å sette på en hatt, men det ble mer som en erstatning for håret. Jeg ser at det er uendelig mange muligheter til å arrangere blomster på dette lille hodet. Med ulike blomster og sesongsvingninger vil den kunne få mange ulike ansikter og uttrykk.

Husk å følg meg på instagram for daglige doser med blomster og hageinspirasjon:-)

Annerledes vase
Jeg bruker tynne hengepilgrener og fletter en krans som skal holde blomstene på plass
Annerledes vase
Jeg lar noen av grenene gå inn i huller på siden for å låse hodekransen fast og stabilt

Matriallisten er enkel:

  • Tynneste pilegrener
  • Syrinhortensia
  • Cosmos
  • Parykkbusk blader
  • En bit av Cobaea scandens
Annerledes vase
Når hodekransen er klar begynner vasen å endre uttrykk

Alle hullene i denne vasen gir massevis av muligheter for støtte til blomster i ulike vinkler og høyder. Dette blir lignende et arrangement som jeg skrev om her. Ren vase, snitting osv. kommer vi aldri utenom.

Annerledes vase
Det er ikke mange blomstene som trengs for å gjøre noe gøy her

De siste årene er det flere produsenter som har fokusert på litt annerledes vaser. Ulike former for støtte til blomstene gjør at vi kan sette dem sammen slik at hver blomst får større rolle i arrangementet. I tillegg har en av trendene vært buketter som er «tilfeldig» satt sammen. Dette er godt miksede buketter, og ofte med kun en blomst av hver art.

Annerledes vase
Ved å fylle på med syrinhortensia dekkes topplokket fort innenfor «pannebåndet»

Dette er en annerledes vase, med ganske typisk uttrykk for Bjørn Wiinblad, som faktisk ville faktisk vært 100 år i dag! Han ble født 20. september i 1918 og var en Dansk kunstner med maling, illustrasjon og keramikk som uttrykksformer. Hans helt egne frodige stil kjennes lett igjen med mye bruk av ansikter og blomstermotiver. Wiinblad har mange motiver til ulike skåler og flotte vaser. Perfekte til både potteplanter og avskårne.

Annerledes vase
Noen enkle Cosmos pynter opp og stikkes bare innimellom hortensiaen og med et par cotinus blader på snei dras fargene mot burgunder, Pass på at alle stilker rekker ned til vannet i vasen.

På Bjørn Wiinblad sin 100- års dag er det hyggelig å kunne vise frem en annerledes vase og en artig bruksmulighet? For ordens skyld; dette innlegget er ikke sponset.

Annerledes vase
En liten gren med klokkeranke viklet rundt og vips! Ferdig og klar til fest:-)

Gratulerer med dagen!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments