Islykter er morsomme på bordet til pynt, og bra for rekene.

Islykter er morsomme på bordet til pynt, og bra for rekene.

Islykter er utrolig flotte om vinteren med frost og snø. Med noen furukvister og kongler som effekt skaper det er fin stemning ute i vintermørket. Heldigvis er det lenge igjen til dette. Sommeren og de herlige varme septemberdagene vi har hatt nå er derimot perfekte for reker og hvitvin… Islykt borddekorasjon er en enkel og morsom effekt til pynt på bordet. I tillegg er det bra for å holde rekene kjølige!

Islykt med stjerneform.
Islykt med stjerneform.

Da jeg lagde isterninger med Agurkurt her tidligere kom jeg på en idè. Vinterens islyktformer står jo tomme hele sommeren. Hva med å bruke dem til kjøling for rekene? Reker skal jo holdes kalde og kulden fra isen faller ned i fatet de står på. I tillegg er det en artig effekt med islykt borddekorasjon. Dette er jo selvsagt ikke noe som holder så lenge siden de smelter. Det som er bra med å pynte til middag er at det skal vare kun en kort periode under middagen. Da trenger vi ikke alltid å tenke holdbarhet så det er bare å kjøre på!

Det er noen ting å tenke på når det skal brukes så tett sammen med mat. Spiselige blomster, i alle fall ikke giftige! Jeg har brukt Roser, Agurkurt, Sitron og Lime.

Islykt frosset med kokt vann.
Islykt frosset med kokt vann.
Islykt borddekorasjon frosset med kokt vann
Islykt frosset med kokt vann

Over er det et par eksempler hvor jeg har brukt kokt vann som er avkjølt før islyktene ble fylt. Dette gir et resultat med klarere is uten så mye luftbobler. Blomstene blir tydeligere og kommer klarere frem. Jeg synes skiver og båter med lime og sitron passer godt med reker og skalldyr og det tas igjen på fatet med rekene. Syren i vannet gjør at Agurkurtens blomster blir rosa istedenfor blå som de opprinnelig er.

Islykt med vann som ikke er kokt
Islykt med vann som ikke er kokt

Denne lykten på bildet over og under er frosset ned med vann rett fra krana. Det er ikke kokt og blir derfor mye mer ugjennomsiktig pga. oksygenet i vannet. Det er en helt annen og mer frostaktig effekt men også flott synes jeg.

Islykt med ukokt vann
Islykt med vann som ikke er kokt

Når du legger blomster i så sjekk at de er rene og pene. Husk hvilken vei lykten blir stående og plasser blomstene slik du tror de vil bli stående. Ikke lett når alt begynner å flyte rundt! Her er 3 tips på veien til perfekt islykt borddekorasjon:

  • Nennsom hånd
  • Tålmodighet
  • Ikke for lavt blodsukker når du setter i gang med dette

Nyt en rekeaften!

 

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments