Har du spørsmål om planter, eller kanskje innspill på temaer og saker?

Har du spørsmål om planter, eller kanskje innspill på temaer og saker?

Da jeg begynte å skrive hagedagbok og blogg dukket spørsmålet tidlig opp; når vil du gå tom for temaer…? Siden hage og planter har kontinuerlig utvikling har det heller vært vanskelig å begrense seg. Jo mer jeg har skrevet, desto flere spørsmål om planter og innspill har dukket opp. Til nå har jeg for det meste formidlet det som skjer fortløpende her i hagen, men har nå veldig lyst til å spørre om det er noen ønsker? Er det noe jeg kan skrive mer om? Noen ting jeg bør gå mer i dybden på? Er det noe som savnes?

Porselensanemone
Porselensanemone er en av de mange staudene som kan beskrives. Akkurat nå starter jeg et lite frøprosjekt av denne vakre skapningen

Ønsket mitt med bloggen er å dele inspirasjon og skape en økt glede rundt alt det som spirer gror i hagen, på terrassen eller balkongen. Hvis jeg kan få dele tips, råd og egne erfaringer som kan være til hjelp for at andre kan lykkes bedre, er mye av målet mitt nådd! Det behøver ikke være så avansert eller komplisert få det litt grønnere og mer fargerikt rundt oss.

Hagen
Hagen med små busker og prydtrær, planlegging av kombinasjoner med strukturer, farger og blomstring

Etter 40 år med blomster og planter i blodet har jeg masse som jeg har lyst til å skrive om og dele. Skal man gå skikkelig i dybden på hvert enkelt lite tema kan det nesten bli for mye så jeg forsøker å formidle litt av hvert som dukker opp. I løpet av årene har jeg gjort en del feil som jeg forhåpentligvis kan hjelpe andre med å unngå, på den andre siden har jeg også lykkes med mye som kanskje kan være til hjelp:-)

Calla lilje
Diverse knoller som blant annet Calla har litt ulike behov under dyrking og oppbevaring. Med litt stell kan disse glede oss år etter år

Alt som spirer og gror ute er et enormt felt, og hvis jeg legger til inneplanter og dekoratørtips blir det ikke akkurat mindre… Vinteren som står foran oss en tid for å drømme samt planlegge en ny vår og sommer som kan realiseres snart.

dioscorea
Sære og annerledes planter som sukkulenten Dioscorea er planter på favorittlisten

Akkurat nå har jeg en del morsomme, annerledes og lettstelte innendørs potteplanter / grønnplanter på lur. I tillegg er julen rundt hjørnet med massevis av muligheter til å bruke materialer fra naturen og hagen til dekorering osv.

vitis vinifera
Druer et en av mange eksotiske frukter jeg dyrker i hagen. Det er gøy å teste grenser for hva klimasonene våre tillater

Jeg har veldig lyst til å gjøre en liten spørreundersøkelse så; er det noen spørsmål om planter eller innspill? Noe jeg kan skrive mer om? Send meg gjerne tips på mail; espen@skarpihagen.no

Det kan være innspill som:

  • Planteprofiler på utendørs planter. Alt fra busker og prydtrær til stauder og ettårige planter
  • Planteprofiler på innendørsplanter; stell og pleie
  • Praktiske løsninger i hagen
  • Generell inspirasjon og sammensetninger
  • Hagedam, vannplanter, fisk og filtrering
  • Dekoratørtips om bukett, dekorasjoner, kranser, bordpynt e.l
  • Dyrking fra frø eller stiklinger
  • Planter som egner seg til krukker i hage og på terrasser/balkonger
  • Mer bildeinspirasjon?
  • Eventuelt andre temaer?
Kuletistel
Insektene i hagen fokuserer jeg på innimellom. Det er viktig at vi legger til rette for dem i hager og på balkonger

Jeg vil samle alle innspill og bruke vinteren til å skrive om mer av alt det grønne, eller hva som skal bli grønt igjen.

Tusen takk for innspill:-)

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments