Lag en lav tett bukett med peon etter regnværet

Lag en lav tett bukett med peon etter regnværet

Med så mange ulike blomster som finnes er det nesten like mange varianter av sammensetninger til bukett. For noen dager siden viste jeg hvordan jeg lager en luftig sommerbukett. Men hva kan vi gjøre med en peonblomstene etter regnværet? De tunge hodene som fylles med vann knekker lett og stilkene kan da bli i korteste laget. En lav tett bukett med peon kan være løsningen!

peonbukett
Alle de brukne peonene blir raskt en lav tett bukett. Ren vase med vann står allerede klar

Jeg har vært innom tips og råd til Peon flere ganger. Støtting og hjelp når peonen vokser er viktig for å hjelpe de store blomstene når de springer ut. Selv med god støtte kan de regntunge blomstene bli for tunge for stilken som dermed knekker. Når de er knekt kan vi like gjerne ta dem inn. PÅ planta vil de kun ha en kort levetid etter at stilken er knekt. Ved å sette dem i en lav tett bukett vil vi kunne forlenge holdbarheten og i tillegg nyte dem inne!

bukett bindepunkt
To runder med bast og knytes der stilkene er som smalest. Når alle stilkene ligger i samme retning vil trykket fra basten bli avlastet og stilkene tar ikke skade. Basten skal være på for å holde buketten samlet

Når jeg setter sammen en lav tett bukett er det på akkurat samme måte som en luftig bukett. Forskjellen ligger i å ha så korte stilker at hodene på blomstene blir liggende helt tett inntil hverandre. På den måten er det bare å bygge buketten med stilker i spiral og sørge for at hode på blomstene danner en jevn bue og sirkel.

En lav tett bukett vil generelt holde lengre enn en høy. Blomsterhodene vil gi støtte til hverandre og luftfuktigheten blir høyere rundt blomstene. Begge deler forlenger holdbarheten!

I fjor viste jeg hvordan jeg bruker peonen i bukett men også om de knekker rett under hodet ved å legge dem i en skål. Nå vil jeg vise kjapt en lav tett bukett. Det er akkurat det samme stellet med å rense stilkene og lage en spiral for å få en fin vidde i buketten. For å sette sammen en lav tett bukett er det ekstra viktig med spiralen. Med rett teknikk blir ikke blomstene sammenklemt og vi kan binde buketten uten å skade stilkene.

peonbukett
Skråsnitt alle stilkene før den raskt setter i vasen med vann

 

Lav tett bukett
Jeg bruker alle deler av blomsterstilken. Knoppene danner en fin kontrast til de fjærlette peonblomstene

De knekte grenene er et godt påskudd til å klippe av blomstene og ta dem inn!

peoner i vase
Den lave tette bukettformen hviler på kanten av vasen. En vase med litt vidde i toppen passer perfekt

 

Nyt sommeren og ta den inn!

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Tante Rose
6 years ago

Peonbuketter er jo så fine. Jeg må bare legge merke til hvordan du binder buketten. Ingen amatør lager et sånt bindepunkt. Er du kanskje blomsterdekoratør? 🙂

God helg!