Peonene får den enkleste beskyttelsen mot regnet ved hjelp av en parasoll

Peonene får den enkleste beskyttelsen mot regnet ved hjelp av en parasoll

Plaskregnet kommer dessverre alltid som bestilt når peonene står på det flotteste med sine store fine blomster. I år testet jeg ut en litt annen vri. Denne kan funke på flere planter som kan blir ødelagt av et skybrudd. Forutsetningen er å måtte følge litt med på værmeldingen for at dette skal kunne gi peonene beskyttelse mot regnet:-)

Beskyttelse mot regn
Enkleste lille taket som beskytter peonene mot plaskregn

Dette erstatter ikke alt jeg sier om støtte og oppbinding av peoner, men er kan være et godt tillegg. Jeg er utrolig glad i peonene mine. Spesielt den store hvite velduftende som jeg fikk fra min mormors hage. Av en eller annen merkelig grunn kommer det alltid kraftig regnvær nå den står i full blomst. Jeg blir bare lei meg og det er trist når den blir slått i stykker…  Etter fjoråret ville jeg forsøke en siste ting; Parasoll! Enklere får man det jo ikke?

Peon i Yogastillingen downward dog…. Dette var det jeg ville unngå i år.

Det er sikkert mange som har en gammel parasoll stående i boden eller liggende et sted på lur. Jeg hadde ikke parasoll men i starten på sommeren var det mange butikker som hadde salg  på de aller enkleste parasollene. Denne fikk jeg kjøpt for nesten ingenting og plutselig var det en utrolig god investering:-)

Parasoll
Ved å stikke parasollen ned i midten av tua dekker den faktisk hele planta når den slås ut.

På denne måten klarte peonen seg godt gjennom regnværet. Så fort det stopet er det enkelt å koble fra øvre delen av parasollen og sette den tilbake i redskapsboden. Nedre delen som er stukket i jorden midt i tua er ikke synlig og står klar til neste regnskyll.

Litt å passe på men hva gjør vi ikke for plantene våre:-)

Har du lyst til å følge meg så kan du gjøre det her:-)

Facebookyoutubeinstagram
Her kan du tipse flere om innlegget:

Facebooktwitterpinterestlinkedin


Subscribe
Gi meg beskjed om
guest

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 Comments
flest stemmer
nyeste eldste
Inline Feedbacks
View all comments
Marianne
6 years ago

Det tipset tar jeg til meg! …for neste år… Her kneler ikke peonene, de få jeg hadde er knukket… Kommer ikke skybrudd her ser du, her styrtregner det dagevis i strekk. Jeg har satt blomsterkrukker inn i utepeisen, det er det nærmeste jeg har kommet parasoll 🙂 Men et par… Read more »